Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Guardiola: "Vi måste förbättra oss för att nå Real"

Barcelonas spel håller inte mästarklass. Pep Guardiola erkänner att Real Madrid är starkare nu.
- Vi måste förbättra oss för att nå dem, säger tränaren.

Lördagskvällen slutade med bitter besvikelse för den katalanska storklubben, efter en mycket oväntad 0-1-förlust mot Getafe. Visserligen skapade Barca chanser, men det räckte inte till seger, utan nu skiljer sex poäng upp till Real Madrid som toppar tabellen.

Om två veckor, 10 december, möts lagen för ett glödhett El Clasico, och om José Mourinhos manskap kniper tre poäng där kan det innebära ett tidigt guldryck.

- Man kan inte alltid prestera på höjden av sin förmåga, men sanningen är att detta är första gången på mycket länge som vi har ett annat lag så långt framför oss. Sådant kan hända, och det beror på att vi tävlar mot Madrid, säger Guardiola.

Han medger att ärkerivalen är ”mycket, mycket stark” och att det krävs en rejäl uppryckning om det ska gå att rå på ”Marängerna” i det långa loppet.

- Vi måste förbättra oss, annars går vi inte ikapp dem. Vi ligger på en hög nivå, men inte tillräckligt hög för att slåss om titeln. Vi ska kämpa till säsongens sista dag, och jag hoppas att det räcker för att vinna, men jag vet inte, säger Guardiola.

Han hävdar också att Barcelona inte hamnat i någon svacka, och avfärdar snacket om mättnad eller att den här perioden skulle vara den tyngsta sedan han själv tog över som manager. Att Barca svajat på bortaplan rör sig i mångt och mycket om tillfälligheter, enligt Guardiola.

- Det finns inte bara en faktor som man kan peka på, för ingen match är den andra lik. Men vi har egentligen inte varit dåliga någon gång, vid varje enskilt tillfälle har vi skapat mer än vår motståndare.

Publicerad 2011-11-28 kl 22:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons