Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Guidetti hyllad av fansen: "Jag älskar dem, de älskar mig"

Foto: SCANPIX

VIGO. John Guidettis Celta de Vigo åkte ur den spanska cupen till stående ovationer från hemmasupportrarna.
- Jag är fantastiskt stolt över den här klubben, säger Guidetti till Fotbollskanalen i den mixade zonen efter matchen.

Efter förlust med 4-0 i det första mötet så stod Celta de Vigo för en nästintill omöjlig uppgift i cupsemifinalen mot Sevilla, men varken fansen eller spelarna hade några tankar på att ge upp. Även om det inte kom att räcka ända fram.

- Jag är fantastiskt stolt över det vi har åstadkommit och du ser att fansen är stolta. Vi är alla väldigt stolta över den här matchen. Men vi gör ett misstag och det kostar oss, annars tror jag att vi hade haft chans att gå vidare, säger Guidetti och syftar på den straff han själv ordnade fram men missade.

Matchen slutade 2-2 och mötet blev totalt 6-2 i Sevillas fördel, men hoppet fanns länge.

- Vi förlorar inte matchen idag, det gjorde vi i Sevilla. Men detta bådar gott för framtiden. Vi tar oss till semifinal, visst 2-0 är inte nära men det är närmare än vad man trodde. Vi skapar hela tiden chanser, vi visste att vi måste chansa, sen släpper vi in det där målet och då måste vi göra sex.

Under 90 minuter fick hemmalaget ett massivt stöd från sina supportrar som likt spelarna var optimistiska på förhand.

- Fansen är helt makalösa och de trodde verkligen på det här. Normalt är det bara spelarna som brukar tro på det. De såg att vi gav 110% och att vi verkligen försökte.

Trots utgångsläget lyckades Celta skaka Sevilla rejält på en fotbollsplan helt nerdränkt i vatten.

- Sevilla blir helt klart stressade, de kommer hit med 4-0 i bagaget men man ser att vi stressar dem. De är inte bekväma och tänker shit det här rinner ifrån oss. Sen får dem sitt förlösande mål och då är det som det är.

Trots att han missade en straff så tog kärleken från läktaren aldrig slut och Guidetti var utan tvekan namnet som ropades mest på Balaídos denna kväll. Efteråt tackade svensken genom att kasta både sin tröja och sina skor till supportrarna.

- Jag är bara mig själv och de är fantastiska. Jag älskar dem och de älskar mig. The feeling is mutual som man brukar säga.

Straffen som han själv vann var det aldrig någon tvekan om att Guidetti inte skulle ta, men stolpträffen var inte vad han hoppats på.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-02-11 kl 23:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons