POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Guidetti hyllas efter debuten: "Enda som saknades var målet"

Foto: Bildbyrån

John Guidetti hyllas av lokaltidningen Diario de Noticias de Alava efter sin Alaves-debut.
Och får beröm av sin nye tränare Abelardo Fernandez.
- Han har anpassat sig så fort, säger tränaren.

Under söndagen vann Deportivo Alaves med 1-0 hemma mot Sevilla. Svenske anfallaren John Guidetti, som nyligen lånades in från Celta Vigo, spelade i 76 minuter som en av två anfallare i ett 4-4-2-system och 25-åringen fick efter matchen beröm av sin nye tränare Abelardo Fernandez. 

- Vi känner självklart till hans egenskaper och vad han kan ge oss. Han var väldigt bra i den här matchen men han saknar fortfarande lite spelminuter i kroppen, de han inte fick i Celta. Jag är säker på att han kommer bli ännu bättre och jag är glad över att han anpassat sig till laget så fort, säger Fernandez enligt Diario de Noticias de Alava.

Samma tidning har också publicerat en krönika skriven av Andrés Goñi Jorge Muñoz, som är imponerad av Guidettis debut. Muñoz menar att matchen gör att svensken nu vet hur det är att spela för Alaves och att han fått en bild av hur ensamt det kan vara längst fram i planen hos bottenlaget. Krönikören förklarar att målchanserna inte kommer att hagla för Guidetti framöver, och skriver att han imponerades av anfallarens fysik och hur han sprang sönder Sevilla. Men han framhåller också att Guidetti visade kvalitet även med bollen och att alla hans passningar gick fram till rätt spelare och bidrog med någonting.

"Det enda som saknades för Guidetti var ett mål, så att hans nya fans kunde sjunga hans namn. Men det finns tid för honom att lyckas med det framöver", skriver krönikören.

Publicerad 2018-01-15 kl 16:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå