Guidetti inhoppare i Celtas nya seger - tvåa i La Liga

La Liga

Celta Vigo fortsätter att imponera i La Liga. Borta mot Sevilla vann laget med 2-1 och är i topp av ligan på samma poäng som Real.

John Guidetti hoppade in för Celta tio minuter från slutet.

Celta Vigo har överraskat i inledningen av La Liga. Laget hade inför bortamötet med Sevilla två segrar och en oavgjord. Och framgångarna fortsatte under söndagen. Efter en rasande inledning på matchen från gästerna så kunde Nolito göra sitt fjärde mål för säsongen efter en kvarts spel. Drygt tio minuter senare satte Daniel Wass 2-0 för ett Celta med stort självförtroende.

- Det var en svår match mot ett bra lag. Vi spelade bra fotboll och tog tre viktiga poäng, sade anfallaren Iago Aspas i tv-intervjun efter matchen.

Fernando Llorente skickade in reduceringen för Sevilla men närmare än så kom man inte och Celta kunde inkassera sin tredje trepoängare för säsongen.

- De var bättre i första halvlek och vi var inte riktigt vakna. Vi borde komma ut med mer intensitet, sade Llorente.

John Guidetti hoppade in tio minuter från slutet och var nära att hitta fram till Nolito efter att ha tagit sig förbi sin motståndare och in i straffområdet. Svensken väntar ännu på sin första start i La Liga.

Celta är efter segern tvåa i ligan på samma poäng som ettan Real Madrid.

Publicerad 2015-09-20 kl 13:53