Guidetti straffsumpare i Celtas cupsemi

La Liga

John Guidetti och Celta Vigo behövde ett smärre mirakel för att vända mot Sevilla och nå cupfinalen. Då fixade John Guidetti straff, tog den själv - men missade.

I den första semifinalen av två blev det hela 0-4 och Celta var därmed tvunget att leverera en insats utöver det vanliga för att lyckas ta sig till finalen av Copa del Rey, där Barcelona väntar.

Men torsdagens retur började åtminstone bra för Celtas del. John Guidetti var pigg under första halvlek och kom sånär igenom Sevillaförsvaret vid ett par tillfällen, men blåstes av för offside vid de hetaste lägena. Istället såg lagkamraten Iago Aspas till att först lägga fram en perfekt passning i uppbyggnaden av anfallet, för att sedan själv avsluta till 1-0 fem minuter före paus.

Samme Aspas slog sedan till i den 55:e minuten med 2-0, även om jublet blev kortvarigt den gången. För bara två minuter senare reducerade Ever Banega till 2-1.

Men Celta fick en ny chans att koppla greppet om matchen när domaren blåste för straff efter ganska exakt en timmes spel. En straff John Guidetti ordnade fram när han löpte till sig ett friläge för att sedan bli fälld av målvakten. Dessvärre prickade svensken stolpen från elva meter och och kunde inte ta sitt lag närmare den fyramålsseger som hade krävts för att ta sig vidare.

I slutändan var det aldrig riktigt nära, och Sevilla bärgade ett oavgjort resultat genom att Evgen Konoplyanka slog in 2-2 precis före slutet. Efter slutsignalen hyllades Celta ändå av publiken och Guidetti ledde laget ut mot klacken, där han kastade upp både matchtröja och skor som ett sätt att tacka för stödet från läktaren.