Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Här är de hetaste spelarna på silly season just nu - och deras köpare

Transferfönstret öppnar den 1 januari men redan nu är ryktena i full gång och fotbollskanalen.se har järnkoll.

Ingen vet riktigt vad som händer inom och mellan de stora klubbarna utöver rykten, dementier, vaga uttalanden och totala osanningar. Men en sak är säker – det skrivs väldigt mycket och där har fotbollskanalen.se total koll. Därför tänker vi göra det enklare för er läsare och då och då ta ett stickprov och presentera de hetaste spelarna och klubbarna på marknaden just nu.

Köpare
Liverpool

Rafa Bentiez verkar få sitta kvar trots Liverpools sorgliga höst. En anledning till det kan vara det enkla faktum att klubben inte har råd att både sparka tränare och värva spelare och väljer att prioritera det sista..
Vad ska köpas? Anfallare. Fernando Torres behöver en kompis på topp och Ruud van Nistelrooy, Luca Toni och Emile Heskey är de tre hetaste namnen just nu.

Manchester City


Nu när man har bytt manager kan tidningarna återigen leka namnlekar. Inte så många specifika namn har nämnts men sedan den förre Inter-managern tog över är i alla fall en tendens tydlig – italienskt klingande namn har blivit vanligare i Manchesterpressen.
Vad ska köpas? Allt? Inget? Offensivt har klubben gott om alternativ och därför är backar hetast just nu, men de rika och kortsiktiga män som styr klubbens plånbok gillar publikfriande köp så överraskas inte om det dyker upp en anfallare.

Everton


Ja, ytterligare en engelsk klubb. Britterna är bra på att skriva om transferrykten och klubbarna från de regniga öarna dominerar nyhetsflödet. David Moyes mannar har inte samlat ihop nog med poäng och behöver förstärka.
Vad ska köpas? I första hand anfallare. Landon Donovan är redan klar för ett lån, men verkar inte räcka för klubben. Även Manuel Fernandes från Valencia kan vara på väg in.


Säljare:
Liverpool

Klubben måste rensa lite för att få råd med nya namn. Andrej Voronin, Philipp Degen, Andrea Dossena och Ryan Babel ska säljas för att få loss pengar och kanske ännu mer för att bli av med onödiga och dyra löneutbetalningar. Men vem ska köpa?

Tre heta spelare:
Luca Toni

Det har redan skrivits spaltmeter och här kommer lite till. Bayern släpper honom gratis och några av de klubbar som uppges vara intresserade är Benfica, Inter, Chelsea, Liverpool, Fiorentina, Roma och Tottenham.

Goran Pandev


Efter alla turer med Lazio bekräftar nu spelarens advokat att han har lösts från sitt kontrakt. Det innebär att han kan fritt kan se sig om efter en ny klubb och Juventus och Inter uppges vara intresserade. Även Roma har faktiskt nämnts, men att gå dit kanske vore att hälla bensin på Lazios eld.

Roberto Soldado


Real Madrid-fostrade Soldado spottar in mål för sitt Getafe och är nu aktuell för en flytt till kallare och regnigare breddgrader. Intresset är stort för anfallaren och hetast sägs Blackburn vara. Men det blir inte billigt - Getafe vill ha 120 miljoner kronor, enligt spansk media.

Kallast: Chelsea


När fotbollsvärlden väntar på att Roman Abramovitj ska vakna och börja shoppa loss som galning igen går Carlo Ancelotti ut och säger att klubben inte behöver några nya spelare och att han vill lösa saker internt. Har Chelsea blivit förståndigt? Eller snålt?

Publicerad 2009-12-23 kl 17:41
Annons
Annons
Annons