Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Här är Laportas sjuka utgifter – betalat för flygplan, älskarinnans jobb och hotell som inte finns

Barcelona förlorade 800 miljoner förra året. Nu har dåvarande presidenten Joan Laportas utgifter granskats och det är intressant läsning.

Joan Laporta levde minst sagt gott under sin tid som president i Barcelona. Sandro Rosell har nu tagit över posten och förra årets förlust på 800 miljoner kronor har lett till att man tagit en närmare titt på Laportas utgifter. Nu ställs Laporta inför rätta.

Och det är verkligen inte bara sportsliga investeringar, som värvningarna av Zlatan Ibrahimovic, Alexander Hleb och Dimitro Tjygrynskij, som kostat. Exempelvis har 74 miljoner kronor hamnat il Mino Raiolas ficka, men det blir värre.

Senaste året har Laporta spenderat 2,4 miljoner av klubbens pengar på restaurangbesök - och 5,3 miljoner bara på drinktilltugg i samband med matcher och liknande.

Andra utgifter som sticker ut i sammanhanget är 53 miljoner kronor på privatplan och 490 000 på sin chaufförs kreditkort. Pengar som gått till att köpa drinkar, cigarrer och parfym.

Han såg till så att klubben betalade 28 000 i månaden för att ge Laportas älskarinna ett jobb, 835 000 för att han skulle åka och se en konsert med Bono. 52 000 kronor har gått till ett hotell i Dubai, 25 miljoner har spenderats på att spionera på anställda, journalister och fans.
Och sist men inte minst en i sammanhanget liten men ganska intressant utgift. En nota på 14 000 för en natt på ett hotell i Qatar – ett hotell som inte ens existerar.

Nu ställs alltså Laporta inför rätta, men presidentskapet var nog kul så länge det varade.

Publicerad 2010-10-18 kl 17:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons