Het domardiskussion i la liga: "Domarna unde större press i Spanien"

Spanien

BARCELONA. Domarbrödernas Teixeira Vitientes tveksamma insatser har blivit ett het ämne i fobollsspanien.

- Domare i Spanien är under större press än domare i andra länder, säger Carlo Ancelotti.

Unai Emery, missnöjd med domarinsatsen

Domarna har varit ett hett ämne i Spanien den senaste veckan mest specifikt de två bröderna Fernando och Jose Antonio Teixeira Vitienes.

Fernando hade ett antal tveksamma domslut i matchen mellan Almería och Atlético Madrid medan Jose Antonio kritiseras för sin insats i matchen mellan Barcelona och Sevilla.

Matcher som har lett till en hel del debatt runt domarna i Spanien under veckan.

Diego Simeones Atlético drabbades bland annat för en tveksam straff när man förlorade 2-0 borta mot Almería. Men Simeone är en av dem som valt att inte klaga på domaren efteråt.

-  Vi är fortfarande ett starkt lag eftersom laget kämpar och jobbar hårt. Vi behöver inte hitta några ursäkter. Jag ber spelarna, klubben och fansen att inte leta efter ursäkter utan att istället sikta framåt. Ena dagen kan domaren ta ett beslut till ens fördel en annan dag ett beslut emot och då kritiserar man dem. Detta är fotboll, det är en sport, vi är alla bra och vi vet att det är det här den här sporten handlar om, säger Simeone under en presskonferens.

Även Real Madrid tränaren Carlo Ancelotti har uttryckt sig i frågan och menar att spanska domare är under en större press än andra europeiska domare.

-  Skillnaden från andra länder, som Italien, är att domaren här är under större press. När de har större press blir det svårare för dem att göra sitt jobb, säger Ancelotti under en presskonferens.

I Sevilla är däremot synen på domaren lite annorlunda. Unai Emary uttryckte efter matchen mot Barcelona att Jose Antonio Teixeira Vitienes förändrat matchbilden.

-  Domarens stil har inte hjälpt oss. Han gjorde så att våra spelare var rädda för att sätta press på Barcelona. Offsidemålet var avgörande eftersom vi spelade bra, ledde med ett mål och skapade flera chanser, säger Unai Emary under en presskonferens.

Även på Sevillas officiella hemsida skriver man besviket om domarens insats “Statistiken och bilderna visar tydligt vad Emery menar när han pratar om domarens stil. I de första fem minuterna fick Sevilla två frisparkar emot sig och efter 14 minuter var det sju. Det dröjde 19 minuter innan Barcelona fick något emot sig” skriver man på hemsidan och tar upp ett flertal situationer i matchen, där man bland annat menar att Alexandre Song borde fått sitt andra gulakort efter att ha rört bollen med handen. “Vilken annan dag som helst är det ett gult kort” skriver Sevilla på hemsidan.

Publicerad 2014-02-11 kl 16:30