Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Iniesta: "Vi vill vinna allt"

Foto: Scanpix

Andrés Iniesta.

BARCELONA. Värvningsförbud, skattefusk, bråk.
Nu vill Andrés Iniesta att det ska handla om fotboll i Barcelona igen.
– Vi är ute efter att vinna allt, det är det enda sättet att få fokusen tillbaka på fotbollen, säger stjärnan till FIFA.com

För första gången på sex år slutade FC Barcelona fjolsäsongen titellösa, något som nu gjort laget ännu hungrigare.

– Vi är ute efter att vinna allt och vi har mycket att se fram emot. Vi har ett fantastiskt lag och besvikelsen från förra säsongen måste vara en motivation för oss att visa vad vi verkligen går för. I slutet av den här säsongen vill vi kunna le och att våra fans ännu en gång ska få fira en titel, säger Andrés Iniesta.

Under de senaste månaderna har det varit minst sagt kaotiskt i FC Barcelona där sportchefen sparkats, presidenten kallat till nyval samtidigt som klubben handskats med anklagelser för skattefusk och fått ett värvningsförbud av Fifa. Utöver det har rykten om interna bråk haglat. En turbulent period som Iniesta erkänner har påverkat även spelarna.

– Det går inte förneka att när där är så mycket snack om saker utanför fotbollsplanen och fokusen inte är på fotboll eller hur du spelar så kan det påverka. Du försöker alltid att ignorera det eftersom det mesta inte är sant, men det är inte lätt.

De senaste veckorna har dock fokuset i Barcelona riktats mer och mer tillbaka mot planen där Barça radat upp segrar. Det enda sättet att få lugn och ro menar Iniesta.

– Vi vet att vi är i en klubb där det förväntas mycket från oss, där allt förstoras tio gånger om. När det inte går som planerat måste vi hantera det och det enda sättet som vi kan ändra allmänhetens bild är genom att spela bra och vinna, säger Andrés Inresta till FIFA.com

Publicerad 2015-02-17 kl 13:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER