Isak tvåmålsskytt mot Real Madrid - låg bakom ALLT på Bernabeu

La Liga

Alexander Isak gjorde två mål, och en assist, mot Real Madrid på Santiago Bernabeu.
Dessutom låg han bakom Real Sociedads fjärde mål i 4-3-skalpen.
Nu är svenskens lag klart för semifinal i spanska cupen.
- Jag är väldigt glad. Det här är otroligt, säger Isak efter slutsignalen.

Alexander Isaks fina form håller i sig. Den svenske forwarden levererade även mot Real Madrid i kvartsfinalen av Copa del Rey under torsdagen. På Santiago Bernabeu har han gjort två mål, vilket innebär att han nu står noterad för sju mål på sina senaste fem matcher.

Efter drygt 20 minuter låg Isak bakom Real Sociedads ledningsmål. Han sköt ett skott från en position utanför straffområdet, vilket Alphone Areola inte lyckades hålla. Madrid-keepern släppte retur rakt ut till Martin Ödegaard, som sedan tryckte in 1-0 mellan benen på Areola - dock via en touch på en hemmaspelare.

Precis innan pausvilan fick Isak två fina lägen att göra mål på. Men han lyckades inte få till avslut som gick innanför ramen.

Tidigt i den andra halvleken satte Isak 2-0 till Real Sociedad, efter ett avslut i bortre hörnet. Men målet dömdes bort efter en VAR-koll, på grund av offside.

Men 2-0-målet skulle svensken få in. Forwarden tryckte, akrobatiskt, in en volley i bortre hörnet efter ett inlägg nere vid kortlinjen. Kort därefter dunkade Isak upp 3-0 i främre krysset. Han gjorde två mål inom loppet av två minuter. När 20-åringen gjorde sitt andra mål såg han, av reprisbilder att döma, ut att stå i en offside-position, men 3-0-målet godkändes.

Real Madrid reducerade till 3-1 bara några minuter efter Isaks andra mål. Men närmare en kvittering skulle inte La Liga-jätten komma, till en början. I den 69:e minuten gjorde Real Sociedad 4-1. Mikel Merino rullade in bollen i nät från nära håll, efter assist från... Alexander Isak. Precis efter att ha bjudit på sin tredje poäng för kvällen byttes landslagssvensken ut.

Hemmalaget lyckades få in en ny reducering, till 4-2, i den 81:a minuten. Tre minuter in på tilläggstiden gjorde Nacho Fernandez ett tredje mål för Real Madrid. Men Real Sociedad höll undan, vann med 4-3, och är klart för semifinal i Copa del Rey.

Avslutningen blev dramatisk. Bland annat åkte Real Sociedad på ett rött kort och Sergio Ramos brände ett fint nickläge med bara sekunder kvar av matchen.

Totalt har Alexander Isak gjort 13 tävlingsmål för Real Sociedad den här säsongen.

Real Madrids startelva: Alphonse Areola - Nacho Fernandez, Eder Militao, Sergio Ramos, Marcelo -Toni Kroos, Fede Valverde, James Rodriguez - Brahim Diaz, Karim Benzema, Vinicius Junior

Real Sociedads startelva: Alex Remiro - Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Nacho Monreal - Igor Zubeldia, Martin Odegaard, Mikel Merino - Adnan Januzaj, Alex Isak, Mikel Oyarzabal.

Se höjdpunkter från Real Madrid-Real Sociedad i tweeten nedan.