Jakobsson målskytt i derbyt - Real upp i serieledning

Primera División Femenina

Första matchen för året.
Då tog Real Madrid tre poäng - tack vare Sofia Jakobsson.

Real Madrid spelade under onsdagen sin första match för vårsäsongen när rivalen Madrid CFF kom på besök. I hemmalagets startelva fanns såväl Sofia Jakobsson som Kosovare Asllani med. Länge såg första halvlek ut att sluta mållös, men med tre minuter kvar till pausvisslan gav Jakobsson Real ledningen då hon lobbade in bollen över borta-keepern.

- Hon gör det enda hon kan göra, så smart, säger kommentatorn.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid gjorde sedan Marta Cardona 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Segern tar upp Real Madrid i topp av tabellen. Laget är en poäng före tabelltvåan Barcelona, som dock har fyra matcher mindre spelade. Härnäst väntar Real Sociedad på bortaplan för Real.

Publicerad 2021-01-06 kl 13:55