Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Jämnaste La Liga säsongen på över 40 år

Foto: AP

Leo Messi

BARCELONA. Tre lag som skiljs åt av en poäng. La liga-toppen är jämnare än på 40 år - och kan avgöras på Camp Nou i sista omgången.

Det har länge sagts att den spanska ligan är tråkig, endast handlar om två lag: Real Madrid och FC Barcelona. Att det helt enkelt inte finns någon spänning där. Men så är verkligen inte fallet längre.

Under söndagskvällen tappade både Atlético Madrid och Barcelona poäng, då båda lagen spelade 1-1 mot Sevilla respektive Levante. Resultat som betyder att Real Madrid nu endast ligger en ynka poäng bakom Atletí och Barça.

Barcelona har varit ligaledare i över ett års tid nu men man ligger endast före Atlético tack vare målskillnad, båda lagen på 51 poäng. Precis bakom ligger Real Madrid på 50 poäng efter att ha jobbat ihop det försprång som Atletico och Barça tidigare skapat.

Senast det endast skiljde en poäng mellan de tre topplagen i La Liga var säsongen 70/71. Då ledde Valencia med 28 poäng framför Atlético, Athletic och Barça som samtliga hade 27 poäng. Ligan avgjordes i den sista omgången när Atlético och Barcelona spelade oavgjort på Calderón, 1-1. Ett resultat som gjorde Valencia till segrare trots förlust mot Espanyol med 1-0.

Lustigt nog, över 40 år senare, så kommer Atlético och Barça ännu en gång mötas i den sista omgången, den här gången på Camp Nou. Samtidigt som den tredje utmanaren om titeln, Real Madrid möter - just det, Espanyol.
Publicerad 2014-01-20 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons