POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Jarques dotter och änka tackar Iniesta i öppet brev

BARCELONA. Iniesta avgjorde VM-finalen 2010 och dedikerade vinsten till sin bortgångna vän Dani Jarque.
Nu tackar dottern och änkan Barça-stjärnan.
“Du var en väldigt speciell person i Danis liv, jag kommer aldrig tröttna på att tacka dig” skriver änkan Jessica Álvarez i ett öppet brev, publicerat i Marca.

När Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen 2010 valde han att dedikera vinsten och målet till Dani Jarqué genom att visa en tröja med texten “Dani Jarqué siempre con nosotros” Dani Jarqué du är alltid med oss.

 

RCD Espanyols lagkapten Dani Jarque gick bort i en hjärtattack sommaren 2009, vid 26 års ålder. Han lämnade då sin ofödda dotter Martina Jarqué och fru Jessica Álvarez efter sig. Nu tackar dottern och änkan Iniesta för att han bland annat gjort Jarqué oförglömlig inom fotbollsvärlden.

 

Inför sommarens VM har Jessica Álvarez skrivit ett öppet brev från henne och dottern Martina till Andrés Iniesta för att tacka Barcelona-spelaren för hans stöd under den svåraste tiden i deras liv.

 

Här är brevet i sin helhet som publicerades i den spanska tidningen Marca.

 

“Andrés,

Som du vet, så finns där datum och ögonblick som är ingraverade djupt i våra själar, antingen för att de påminner oss om smärta eller glädje. Allt det som vi går igenom är slutligen det som gör oss till den vi är...

Du var en väldigt speciell person i Danis liv, för ni kände på samma sätt och ville förmedla det. Om jag kunde återkalla alla de minnena med er två, så skulle samtliga ge mig ett leende...

Jag minns den 11 juli 2010, jag vet fortfarande inte varför, men något fick mig att sätta mig framför tv:n för första gången på månader. Jag visste att jag skulle konfronteras med allt men något pressade mig... Jag kände på mig att något fint var på väg. Bort från fotbollen och världen, fick jag komma in i matchen och äntligen få känna glädje men även få sörja genom din gest [till Jarque]. Jag vet inte varför... det är en sådan sak som inte går att förklara, men sekunderna innan ditt mål, kände jag på mig att något skulle hända. Jag höll händerna för ögonen och började gråta redan innan målet och innan din dedikation [till Jarque]... Känslor som bara en person med så speciella känslor som du kan få och förmedla.

Jag tröttnar aldrig på att tacka dig för ditt stora hjärta, för du vet alltid hur man ska vara, din ödmjukhet, din vilja och för att du alltid är den bästa förebilden; något många borde ta efter.

Precis som det finns speciella personer finns där också speciella tillfällen i livet: jag är säker på att du fortfarande får gåshud när du tänker på första gången du höll din dotter Valeria... Nu står du inför ett nytt sådant unikt ögonblick i ditt yrke och vi vill att du ska veta att även om du är långt borta, så är vi alltid med dig.

Dani lärde oss att “tur” är något som inte existerar och inget vi ska leta efter... Därför kommer vi inte önska dig “lycka till”, utan vi önskar dig all styrka och att du njuter av varje sekund av den här oförglömliga upplevelsen som du har möjlighet att ta del av. I slutändan är det bara känslor som återstår...

Vi skickar en väldigt speciell kram till dig, Anna och Valeria."

Publicerad 2014-06-03 kl 06:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå