POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Jubel i Malaga - efter poängen mot Barca: "Nu tror vi på en bra säsongsavslutning"

Nästa

Avbryt
Försök igen

SEVILLA. 2-2 mot Barcelona och Sevilla tog en viktig poäng i kampen om Champions League-platserna.
- Den här poängen låter oss tro på en bra säsongsavslutning, säger Emery på sin presskonferens efter matchen.

Fotbollskanalen var på plats när Sevilla tog emot FC Barcelona på Sánchez Pizjuán under lördagskvällen. En fartfylld match som slutade med att de två lagen fick del på poängen efter att Sevilla hämtat upp ett 0-2 underläge.

- Matchen har följt det manus som man kunnat förvänta sig med olika perioder. En del var Barças den andra Sevillas. Det är svårt att ta ledningen mot Barcelona och vi hade svårt att anpassa oss, att nå deras nivå i pressen. Efter 0-2 målet började de justera sina positioner och det gynnade oss. Vårt 1-2 mål och de första 10 minuterna i andra halvlek var avgörande, det gav oss stycka och Barcelona fick lida, säger Unai Emery på presskonferensen efter matchen.

En vinst hade smakat ännu bättre men Emery var efteråt nöjd med det oavgjorda resultatet.

- Vi vill alltid vinna, men poängen ger oss trovärdighet, håller vårt humör uppe och låter oss tro på en bra säsongsavslutning med målet att nå Champions League.

Sevilla är veteraner i Europa League, som man vann förra säsongen, men Emery menar att laget nu siktat in sig på den största turneringen i Europa.

- Det är alltid svårt att säga hur långt vi kan nå men våran ambition är hela tiden att fortsätta växa. Att konkurrera om att få spela i Champions League och vi är närmare nu än vi var ifjol. Nu möter vi Zenit och vi måste hålla lågan vid liv. Det är skönheten med fotboll, titta bara på arenan idag och som de har hjälpt oss att vända det här resultatet.

Sevillabossen menar även att den spanska ligan har blivit jämnare och att det därför nu är ännu svårare att nå Champions League.

- Vi fruktar ingen, jag har nått Champions League med Valencia med samma poäng som vi har nu. Vi har 62 poäng, Depor vann ligatiteln med 78, Valencia gjorde det med 74. Just nu är Atlético och Valencia favoriter, till CL-platsen, för de är framför oss. Men vi kommer inte ge upp, vårt mål. Tillsammans med Atlético och Valencia så minskar vi gapet upp till de två stora, säger Emery under sin presskonferens.

Publicerad 2015-04-12 kl 08:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå