Primera División Femenina

Kosovare Asllani blev målskytt igen i Spanien.
Landslagssvensken gav CD Tacon ledningen mot Logrono.
Men trots Asllanis mål för Tacon med 5-1.

Landslagsspelarna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson fick en mardrömsstart på första säsongen med Real Madrids nya damlag CD Tacon i Spanien. Båda svenskarna var på planen när Tacon föll med hela 9-1 mot Barcelona i det historiska första El Clásicot på damsidan, men hade däremot bättre lycka i andra omgången. Då blev det 3-0 mot Sporting Huelva och mål av både Asllani och Jakobsson i segern.

Under söndagen slog Asllani till igen. Mittfältaren dök upp i straffområdet efter en frispark och ordnade 1-0 till Tacon mot Logrono. Därefter vände dock hemmalaget inom loppet av sex minuter till 2-1 efter dubbla mål av Barbra Banda i 19:e och 25:e minuten. Det stod sig första halvlek ut.

I den andra halvleken lyckades inte Tacon komma tillbaka från underläget, utan i stället var det Logrono som var det bättre laget och vann med hela 5-1.

Publicerad 2019-09-22 kl 13:57