TV: Barça hakar på Real i toppen - körde över Villarreal

La Liga

FC Barcelona hakar på Real Madrid i topp.
Det efter att laget stundtals haft lekstuga mot Villarreal under kvällen.

Efter att ha fått starta på bänken de två senaste ligamatcherna var Antoine Griezmann tillbaka från start när FC Barcelona ställdes mot Villarreal på bortaplan.

I den fjärde minuten såg dessutom det till en början ut som att fransmannen hade öppnat målskyttet, men vid en närmare titt styrdes Jordi Albas inspel in i egen bur av Villarreals Pau Francisco Torres. Uddamålsledningen var därmed bortalagets.

Tio minuter efter drabbningens första fullträff kom kvitteringen. Gerard Moreno stötte in bollen från nära håll. 1-1 var ett faktum. Det resultatet varade dock särskilt inte länge.

Fem minuter efter hemmalagets utjämning återtog gästerna ledningen. Genom ett välplacerat avslut skickade uruguayanen Luis Suarez in 2-1. Då var matchminuten 20.

Bara minuter innan bägge lagen skulle kliva av planen för pausvilan utökade Barça sin ledning. En magnifik lyftning från Antoine Griezmann gick precis i mål och bortalaget ledde därmed efter den första halvleken med siffrorna 3-1.

Under den andra halvleken bevakade gästerna från Katalonien sin ledning och utökade dessutom till 4-1 efter mål av supertalangen Ansu Fati, vilket blev matchens slutgiltiga fullträff.

I och med att även Real Madrid segrade under dagen leder laget fortsatt La Liga med en marginal på fyra poäng till tvåan Barça. Huvudstadslaget har ytterligare en fördel då de har plusstatistik i inbördes möten.

Villarreal: Asenjo, Albiol, Alcaser, Cazorla, Chukwueze, Iborra, Gaspar, A. Moreno, G. Moreno, Torres, Zambo Anguissa.

Barcelona: ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Busquests, Suarez, Messi, Griezmann, Roberto, Vidal.