Mascheranos första mål i Barca-tröjan - i lagets storseger

La Liga

319 matcher. Så långt tid tog det innan Javier Mascherano gjorde sitt första mål för Barcelona.
Argentinaren gjorde lagets sjätte mål när man krossade Osasuna med hela 7-1.

Onsdagens ligamöte med Osasuna blev en promenad i parken för Barcelona. Laget vann med hela 7-1, efter att ha fullständigt spelat ut bortalaget.

Lionel Messi gav Barcelona ledningen redan efter tolv minuter. Argentinaren utnyttjade en slarvig passning av en Osasuna-försvarare och avslutade iskallt bakom Salvatore Sirigu.

Efter dryga halvtimmen utökade Barcelona ledningen. I efterspelet av en hörna hittade Ivan Rakitic fram till André Gomes, som tryckte in 2-0.

Direkt i inledningen av den andra halvleken reducerade Osasuna genom Roberto Torres.

Efter reducering var Osasuna aldrig nära en kvittering. Mellan den 57:e och 67:e minuten gjorde Barcelona hela fyra mål. Mest anmärkningsvärt var det sjätte målet. Inte hur det kom till, utan vem som gjorde det.

Barcelona fick straff och den förvaltades av mittbacken Javier Mascherano. Det var argentinarens första mål i Barca-tröjan i sin 319:e match för klubben.

Efter de snabba målet spelade Barcelona kontrollerat av matchen.

Paco Alcacer fastställde sedan slutresultatet, 7-1, med fyra minuter kvar av ordinarie tid.

Barcelona: Ter Stegen; Piqué, Mascherano, Digne; Gomes, Busquets, Rakitic, Denis Suarez; Turan, Messi, Alcacer

Osasuna: Sirigu; Bunuel, Oier, Mondragon, Fuentes; Torres, Fausto, Merida, Cuevas; Romero, Leon