Isak tvåmålsskytt - ledde "La Real" till cupkvartsfinal

La Liga

Alexander Isak blev stor hjälte för "La Real" i Copa del Rey.
Svensken sänkte Osasuna med två mål till 3-1-seger i cupen.

Real Sociedads svenske landslagsanfallare Alexander Isak, 20, har under senaste tiden varit i fin form i Spanien. Anfallaren har gjort tre mål på de fem senaste matcherna i La Liga och stod senast i helgen för ett mål i 3-0-segern mot Mallorca.

På onsdagskvällen slog han till igen - och dessutom två gånger om.

Isak behövde bara 33 minuter på sig i åttondelsfinalmötet med Osasuna i spanska cupen, Copa del Rey för att bli målskytt. Anfallaren mötte ett inspel i straffområdet av norske talangen Martin Ødegaard och var kylig till 1-0 för "La Real".

20-åringen fick därmed fira sitt nionde mål för säsongen - fem mål i ligan och fyra i cupen - vilket nu gör honom till lagets hittills bäste målskytt. Anfallskonkurrenten Willian José, som spekuleras vara aktuell för en flytt och som har missat senaste matcherna, är hittills noterad för åtta mål den här säsongen.

Men bara tre minuter senare var det kvitterat. Marc Cardona rullade in 1-1 för bortalaget, ett resultat som stod sig första halvlek ut. Sedan levererade Real Sociedads nordiska spelare igen. Först ordnade Ødegaard 2-1 med en vackert skruvad frispark och sedan slog Isak till med sitt tionde mål för säsongen, med pannan, till slutresultatet 3-1.

Isak spelade hela matchen och Real Sociedad blev därmed klart för kvartsfinal i Copa del Rey. Numera är Isak noterad för tio mål på 25 matcher den här säsongen.