Barças missräkning - Pique räddade kryss mot Girona efter rött kort

La Liga

Barcelona var nära fiasko mot Girona efter ett rött kort.
Då räddade mittbacken Gerard Pique kryss till 2-2 i La Liga.

Barcelona hade inför kvällens hemmamöte med Girona full pott efter de fyra första omgångarna i La Liga. Laget körde dessutom i veckan över PSV Eindhoven med 4-0 i Champions League och anade möjligen inte att säsongens första poängtapp i ligan skulle komma i kväll på Camp Nou.

Barcelona tryckte inledningsvis på mot Gironas mål och det dröjde inte länge före den spanska giganten var i förarsätet även i resultatkolumnen. Lionel Messi gav i den 19:e minuten laget ledningen, framspelad av Arturo Vidal, till 1-0.

Strax före halvtid förändrades matchbilden totalt. Barcelona-mittbacken Clement Lenglet, som gjorde sin första start för säsongen, slängde upp en armbåge och träffade Gironas Pere Pons i ansiktet. Det gav, efter VAR-bedömning, rött kort.

Girona tog vara på det numerära övertaget och kvitterade strax före halvtid till 1-1. Cristhian Stuani höll sig framme och skickade in en kvittering. Han var dock inte nöjd med det och gav även i den 51:e minuten Girona ledningen i matchen.

Barcelona var länge pressat, men ordnade i slutändan en poäng. Gerard Pique höll sig framme i straffområdet och knoppade in 2-2, vilket också blev slutresultatet.

Barcelona toppar därmed fortsatt tabellen, men enbart med bättre målskillnad än Real Madrid på andraplats i La Liga.

Barcelona:  Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Arthur, Busquets, Vidal - Messi, Suarez, Demebele

Girona: Bono - Aday, Espinosa, Alcala, Juanpe, Muniesa - Garcia, Pons, Granell - Stuani, Portu