Messi slog till med läcker frispark - ledde Barcelona till premiärseger

La Liga

Barcelona besegrade i kväll Alavés med 3-0 i La Liga-premiären.
Detta efter två mål av Lionel Messi, varav ett på frispark.

I spelaren visas Sporten med där Messis mål visas.

Barcelona tog i kväll emot Deportivo Alavés, utan svenske anfallaren John Guidetti i matchtruppen, i premiären i La Liga i Spanien. Den spanska giganten valde lite förvånande att bänka brasilianske stjärnan Philippe Coutinho, men även nyförvärven Arturo Vidal, Arthur och Malcom. Det hindrade däremot inte klubben från att ta initiativet i matchen.

Barcelona tryckte inledningsvis på mest framåt för ett ledningsmål, men hade ingen lycka i den sista tredjedelen av planen. Luis Suarez hotade med ett farligt avslut tätt över mål, medan Lionel Messi slungade i väg en frispark i ribban.

I andra halvlek tog Messi revansch på sig själv för ribbträffen. Han slog i den 64:e minuten till på frispark till 1-0, men den här gången med en låg sådan under muren. Därefter utökade inhopparen Coutinho till 2-0 efter en vacker dribblingsraid in i straffområdet och med ett distinkt avslut.

Till slut putsade Messi siffrorna till 3-0 i den 93:e minuten, vilket innebar en bekväm trepoängare för Barcelona i ligapremiären i Spanien.

Barcelona ställs härnäst mot Real Valladolid på bortaplan, medan Guidetti kan komma att få göra säsongsdebut mot Real Betis nästa helg i La Liga.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitic, Roberto - Messi, Suarez, Dembele.

Alavés: Pacheco, Duarte, Maripan, Laguardia, Aguirregabiria, Garcia, Wakaso, Torres, Jony, Ibai Gomez, Sorbino.