Real bröt tunga ligatrenden med jättekross - Bale och Ronaldo tvåmålsskyttar

La Liga

Efter tre raka ligamatcher utan seger tog Real Madrid en skön seger.
Deportivo krossades med hela 7-1 efter dubbla mål av Nacho, Gareth Bale och Cristiano Ronaldo.

Real Madrid har haft en tung trend den senaste tiden. De senaste tre ligamatcherna har det bara blivit en poäng.

Under söndagen såg det inledningsvis ut som att kräftgången skulle fortsätta, men hemma på Santiago Bernabeu vände man och tog en storseger mot Deportivo.

Men det var gästerna som tog ledningen i den 23:e minuten. Lucas Perez spelade in bollen till Adrian Lopez som stötte in 1-0.

Fem minuter senare skapade Real sitt dittills bästa läge. Cristiano Ronaldo nickade mot det bortre hörnet men Ruben i Deportivos mål stod för en fin räddning.

Kvitteringen skulle dock komma efter halvtimmens spel. Marcelo hittade in med en läcker passning till Nacho som med ett direktskott styrde in 1-1.

I slutminuterna av första halvlek såg Gareth Bale till att Real skulle gå till pausvila i ledning. Ett snabbt ryck till vänster och ett mycket vackert skott som curlade in i det bortre krysset gav 2-1.

I den 58:e minuten utökade Real sin ledning när Bale nickade in sitt andra mål för dagen på en hörna.

Tio minuter senare blev det även 4-1 efter ett fint anfall av hemmalaget. Luka Modric avslutade säkert och gjorde sitt första ligamål för säsongen. Ytterligare tio minuter senare stötte Cristiano Ronaldo in 5-1 och blev målskytt efter tre matcher utan mål.

Ronaldo satte sedan 6-1 i den 84:e minuten. I samband med målet knockades portugisen blodig av en motståndarfot och tvingades utgå. Ronaldo kunde dock ta sig av planen själv.

Nacho fastställde slutresultatet till 7-1 och blev den tredje tvåmålsskytten i matchen.

Real är 16 poäng bakom Barcelona, efter 19 spelade matcher för båda lagen. Serieledaren kan dock dra ifrån ytterligare vid seger mot Betis under söndagskvällen.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Ronaldo, Kroos, Modric, Bale, Marcelo, Casemiro, Mayoral.

La Coruna: Ruben, Juanfran, Schär, One, Luisinho, Guilherme, Borges, Mosquera, Adrian, Lucas, Andone.