TV: Barca vann derbyt - Xavi gjorde sin 500:e ligamatch

La Liga

På lördagen väntade ett hett Barcelona-derby där Espanyol tog emot Barcelona på Cornella- El Prat. Efter mål av Neymar och Messi såg Barca till att lämna lokalkonkurrenten tomhänt.

Las Palmas

Luis Enrique valde att inte rotera nämnvärt i truppen och bortsett från att Rafinha ersatte Rakitic kom Barcelona med ett ordinarie lag till lördagens derbymatch mot Espanyol.

Hemmalaget hade revansch att utkräva efter att i det senaste ligamötet lagen emellan förlorat med hela 5-1 där Lionel Messi bland annat gjorde ett hattrick.

Redan från matchstart var det dock gästande Barca som styrde och ställde. Genom Neymar, Suarez och återigen Neymar var serieledarna i de inledande minuterna mycket nära att hitta ett 1-0-mål.

Ett defensivt spelande Espanyol lyckades emellertid stå emot till den 17:e minuten då Neymar rullat in 1-0 för Barcelona efter att Luis Suarez snyggt hoppat över Jordi Albas inspel.

Barca som för dagen var på extra gott spelhumör utökade åtta minuter senare genom Lionel Messi till 2-0. Detta efter att Iniesta chip-inspelat bollen till Suarez som i straffområdet osjälvsikt spelat fram argentinaren som kunde lägga in gästernas andra mål för dagen.

Espanyols öppning på den andra halvleken var inspirerad och där Felipie Cacicedo blev frontfiguren i skapandet av ett par halvchanser för hemmalaget.

Tio minuter in i halvleken fick Jordi Alba inom loppet av några sekunder två gula kort och blev utvisad. Efter att inte ha fått med sig en hörna sparkade spanjoren frustrerat iväg bollen varvid han fick det första gula. Det andra fick Alba efter att ha gestikulerat mot domaren Antonio Matue som med tio utdelade röda är den domare som visat ut flest spelare i La Liga den här säsongen.

Efter utvisningen jämnade sig tillställningen ut något där Barca och Espanyol mer eller mindre turades om att skapade målchanser.

Med två minuter kvar av ordinarie matchtid skulle Iniesta lämna planen. På skylten förkunnade fjärdedommaren att nummer 6 skulle bytas in. Ett nummer som tillhör den 35-årige Barca-kaptenen Xavi som i och med bytet gjorde sitt 500:e ligaframträdande i Barca-tröjan.

På övetid drabbdae en utvisning även hemmalaget när domaren Mateu visade sitt elfte röda kort för säsongen till Hector Moreno.

Det blev sedemera inga fler mål i matchen och Barca är i och med 2-0 segern mot lokalkonkurrenten i fortsatt serieledning med ett försprång på fem poäng ner till Real Madrid som har en match mindre spelad.

Så startade lagen:

Espanyol: Casilla - Arbilla, Alvaro, Moreno, Duarte - Gonzalez, Canas, Lucas, Garcia, Alvarez - Caicedo.

Barcelona: Bravo - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rafinha, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar.

Publicerad 2015-04-25 kl 18:13

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.