Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

JUST NU: Spansk spelarstrejk

Ingen Zlatan, Messi och Ronaldo i helgen? Tillsammans med resten av spanska spelförbundet hotar de att gå ut i strejk på grund av icke utbetalda löner, uppger Wallstreet Journal.

Mellan den 16-19 april kommer det inte spelas någon fotboll i Spaniens fyra högsta divisioner, efter ett utlåtande som spanska spelarförbundet, AFA, skickat ut. Det är Wallstreet Journal som kommer med den överaskande nyheten, som inte bekräftats ännu. Tvisten handlar till största del om att spelarna inte får någon lön eller får sin lön utbetalad sent – ett problem som framförallt existerar i de lägre divisionerna.

Förhandlingar ska ha hållits mellan AFE, Spanska ligan (LFP), spanska sportrådet och spanska fotbollsförbundet för att lyckas komma fram till ett avtal – ”Stora Avtalet för Spansk Fotboll”. Enligt AFE har dock förhandlingarna inte gått framåt.

– AFE-styrelsen vill säga att, vid detta datum, har det inte varit någon betydande framgång i förhandlingarna, trots att vi haft mycket kontakt med de olika institutionerna för att etablera det ”Stora Avtal” vi varit ute efter.

Det finns fortfarande tid att lösa tvisten, men då måste parterna agera snabbt, för att det inte ska bli en fotbollsfri helg i Spanien.

Publicerad 2010-04-12 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons