TV: Ramos och Modrić sänkte Barça i El Clásico - supertalangen historisk

La Liga

Barcelonas 17-årige supertalang Ansu Fati blev historisk efter sin kvittering i säsongens första El Clásico.
Men Real Madrids Sergio Ramos och Luka Modrić stal showen och tog revansch efter en stormig tid.
- Det var en jävla vecka, vi kunde inte fortsätta på det spåret, säger Sergio Ramos enligt AS.

Se höjdpunkterna i spelaren.

La Liga-säsongens första El Clásico, Barcelona mot Real Madrid. De två spanska storlagen har fått en halvknackig start på säsong. Det har blåst rejält i Barcelona när större delar av truppen har vänt sig mot klubbledningen samtidigt som Real Madrids tränare Zinedine Zidane har varit ifrågasatt. Inte minst efter veckans förlust i Champions League mot Sjachtar Donetsk. Men den regerande La Liga-mästaren skulle visa sig starkast denna lördagseftermiddag.

Lördagens El Clásico inleddes händelserikt. Redan i den 5:e matchminuten kom Reals Federico Valverde helt fri med Neto i Barca-målet och kunde placera in ledningsmålet. Men Barcelona svarade snabbt. För bara fyra minuter senare rullade klubbens succétalang Ansu Fati elegant in kvitteringen. Ansu Fatis kvittering innebar att han är El Clásicos yngsta målskytt genom alla tider. 17-åringen som därmed tog rekordet från Raúl.

- Oerhört vackert, sa C Mores expert Hasse Backe.

I och med målet slog även Fati rekordet för flest antal mål i La Liga när det kommer till spelare under 18 år. Real Madrid hade ett superläge att sätta ledningsmålet precis innan paus men lagen gick till halvtidsvila med resultatet 1-1.

Drygt kvarten in i den andra halvleken skulle Real ta ledningen igen. Sergio Ramos blev dragen i tröjan i straffområdet och efter en var-koll pekade domaren på straffpunkten. Fram klev Ramos och tog hand om straffen när han säkert rullade in 2-1-målet.

Ramos fick också chansen att sätta spiken i kistan. På en chipp in från höger fick Ramos en redig träff på volley men Neto i Barça-målet stod för en riktigt vass benparad. Men 3-1 skulle komma. I den 90:e matchminuten sköt Modric in bollen. Kort därefter valde domaren att blåsa för fulltid.

I och med resultatet toppar Real Madrid La Liga på 13 poäng. Barcelona på tioende plats.

- Det var en jävla vecka, vi kunde inte fortsätta på det spåret, säger Sergio Ramos enligt spanska AS.

Barcelona: Neto - Dest, Pique, Lenglet, Alba - Busquets, de Jong - Pedri, Coutino, Fati - Messi.

Real Madrid: Courtois - Nacho, Varane, Ramos, Mendy - Kroos, Valverde, Casemiro, Asensio, Benzema, Vinicius.