Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Kåmark om Messi vs Zlatan: ”Inget unikt i fotbollsvärlden”

Stjärnor som inte passar varandra för att undvika att den andre ska växa.
Inget unikt, enligt TV4:s expert Pontus Kåmark.
- Jag har sett det på nära håll under min egen karriär, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter söndagens El clásico mellan Barcelona och Real Madrid har TV4-experten Pontus Kåmarks uttalande om relationen mellan Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic blivit omdiskuterat.

I söndagens TV4 Sport-sändning sa Kåmark om relationen att ”Messi känner sig hotad” och ”Messi spelar inte honom” och att ”det kan vara ett problem för Barcelona framöver.”

- Det var inget jag bara kastade ur mig som det nu skrivs, jag har de här uppgifterna från två olika källor som står nära Zlatan Ibrahimovic och enligt dem så upplever han det så här, säger Pontus Kåmark till fotbollskanalen.se.

- Så jag står till hundra procent för mina och Jesper Hussfelts uppgifter, men jag kan inte gå närmare in på vilka som är mina källor. Sedan tror jag alla som sett Barcelonas matcher i höst på egen hand kan se att Messi inte alltid söker Zlatan med passningar när han är fri.

Varför tror du det blir så kraftiga reaktioner från Barcelona och Zlatans agent?

- Självklart förstår jag att man vill dementera det här, det är ingen som vill ha den här diskussionen och för Zlatan kan det vara känsligt. Det är givetvis tråkigt för honom att det blir diskussioner om det här, för han har inte skapat denna situation utan verkligen kommit bra in i Barcelona och jobbat på som en lagspelare.

- Men det är ju inget snack om att Lionel Messi fått konkurrens om att vara den stora stjärnan i Barcelona och det kan vara en omställning för honom. Ta bara att på omslaget till Barcelonas egen tidning inför El clasico så var Zlatan och Ronaldo på omslaget – inte Messi.

- Det blir en utmaning för Pep Guardiola att hantera detta, men samtidigt är han van vid den här typen av situationer efter lång tid som spelare och nu tränare för en av världens bästa klubbar, för det är inget unikt i fotbollsvärlden.

Hur ser du på uppmärksamheten som era uttalanden fått?

- I och med att det är så stora stjärnor är det klart att det blir större, men som jag sagt tidigare så är det här inget unikt i fotbollsklubbar, eller på andra arbetsplatser där man också kämpar om att stå i centrum och konkurrensen är mördande hård.

- Jag har själv sett det många gånger på nära håll under min egen karriär. Ta bara Tomas Brolin och Martin Dahlin i landslaget, det var två stjärnor som inte alltid drog åt samma håll och det finns många värre exempel.

Publicerad 2009-12-01 kl 12:02
Annons
Annons
Annons