POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Känslosam minnescermoni för Vilanova - dottern: "En gåva från himlen"

BARCELONA. Barçaspelarna i tårar efter att Tito Vilanovas barn hållit tal under minnesceremonin på måndagskvällen.
- Hans största dröm var att träna FC Barcelonas A-lag, ett lag som alltid funnits i hans hjärta, säger dottern Carlota Vilanova under minnes ceremonin.

Efter tre sorgedagar togs det sista avskedet av Tito Vilanova under en minnesceremoni i Barcelonas katedral på måndagskvällen.

Totalt ska 1,500 person deltagit i ceremonin, där ibland FC Barcelonas a-lag, representanter från alla lagen i den spanska högstaligan och från ett flertal europeiska klubbar.

Ceremonin tog en timme och följdes utöver de inne i katedralen av hundratals människor utanför på två storbildskärmar.

Mest känslofullt blev det när Tito Vilanovas barn Carlota (19) och Adría (17) höll tal. Talen följdes av en enorm applåd både inne i katedralen och utanför. Ett flertal av Barçaspelarna, däribland Carles Puyol och Xavi Hernández kunde inte hålla tårarna borta.

Carlotas tal.

“Vår far var vår hjälte, vår förebild, min första kärlek, kärlek som jag kände när jag fortfarande inte visste vad det betydde.

Av allt det som min far lärde mig under de här fantastiska 19 åren så glömde han att lära mig hur livet var utan honom. Varken han eller någon annan kan någonsin lära mig det. Om jag var tvungen att välja ut en grej av allt det han lärde mig så skulle det vara det han själv levde efter att livet är för kort för att spendera på saker som inte gör dig lycklig. Han sa alltid till mig att kämpa för mina drömmar.

Min far var en gåva från himlen. Hans passion var fotboll, hårt arbete och dedikation ledde honom till att nå sin dröm. Att sitta på FC Barcelonas bänk, ett lag som alltid funnits i hans hjärta. I går när de kom med urnan till oss kunde jag inte förstå hur min far kunde vara där i. Men sanningen är att han inte är där. Min far lever inom mig och inom alla som älskade honom och där kommer han att leva för alltid.”  -

Adrías tal. (Adría spelar i FC Barcelonas Juvenil B (U-18) lag och har även vid tillfälle tränat med a-laget)

“Först så skulle jag vilja tacka för det stöd som min familj och jag har fått under den här svåra tiden, inte bara från Barça utan från alla. Stort tack även till alla de som besökte Camp Nou och som har lämnat blommor och meddelanden och tack till idrottsvärlden, som har hållit en tyst minut i min fars ära.

Min far föddes för 45 år sedan i Empordà. Han var en man hängiven till sin familj, till sitt land, som var ert. Han började från botten inom fotbollsvärlden och klättrade med hjälp av hårt arbete, han jagade sina drömmar och visade att han var en krigare. Jag kommer ihåg den första gången vi fick veta att han hade cancer. Allt han brydde sig om var inte sin hälsa, utan våran. Han var alltid mer oroad över andra än sig själv. Min far var en förebild för mig som fotbollsspelare och som person men mest av allt som far.

Jag kan inte annat än att vara tacksam för allt han har gett mig och lärt mig. Den största gåvan i mitt liv var de 17 år jag fick spendera vid hans sida. Med honom lärde jag mig mycket. Jag kommer speciellt ihåg en dag när jag var väldigt orolig då jag hade ett svårt prov och han satte sig bredvid mig och berättade för mig med sinnesro och trygghet “oroa dig inte, vad som idag verkar viktigt är inte det imorgon”.

Din erfarenhet har lärt mig att uppskatta det jag har för du vet aldrig när din tid kommer. Nu har du lämnat oss men ditt minne kommer för alltid leva kvar inom mig och inom våra hjärtan. Du kommer hjälpa mig att utvecklas i fotbollsvärlden, kämpa för att nå mina drömmar, jag vet att du alltid kommer vara bredvid mig och vara min skyddsängel. Till dig dedikerar jag alla mina segrar och ditt minne kommer hjälpa mig att övervinna svårigheterna. Jag kommer alltid följa dit exempel och som du lärde mig, kämpa till slutet med “seny pit i collons’ (Styrka, sunt förnuft och mod). Vila i frid min far” - Adria Vilanova

Jordi Roura som först träffade Tito Vilanova på FC Barcelonas ungdomsakademi La Maisa och senare var Titos assisterande tränare i a-laget höll ett långt tal, där han pratade om deras ungdomsdagar, vilken perfektionist Vilanova var och hur besatt han var med fotboll.

Utdrag från Rouras tal:

“Från dag ett kände vi ett speciellt band, vi var glupska ungar som åt all mat på La Masia. Du var en perfektionist, om du spelade fotboll ville du ha perfekt pumpade bollar en perfekt gräsmatta, spelade du tennis, var handtaget på raket tvunget att vara just den typen du gillade. Det skulle vara perfekt. Dina barn Carlota och Adría var din stolthet, din fru Montse din livs kärlek. Jag kommer ihåg hur du förklarade fotbollstaktik för Adría, dina ögon glittrade när du såg honom spela. Fotboll var alltid din passion och de sista dagarna på sjukhuset förklarade du fotbollstaktik för läkarna. För evigt Tito” 

Publicerad 2014-04-28 kl 23:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå