Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Kennedy om Racings kris: "Lönen ska komma den här månaden"

Racing Santander lovar att betala ut spelarlönerna hela säsongen – då kan Kennedy Bakircioglu välja att stanna.
- Pengarna ska komma den här månaden, säger han till fotbollskanalen.se.

Den spanska krisklubben har länge kämpat emot en allt knivigare ekonomi, och i början av sommaren ställdes situationen på sin spets. Kassakistorna gapade tomma – och ledningen tvingades ställa in betalningar till såväl truppen som flera leverantörer kring verksamheten.

Även Kennedy Bakircioglu drabbades.

- Självklart, det här gällde ju inte bara enskilda personer, utan hela laget. Men vi har haft ett möte där de förklarat att det finns täckning för 2011. Tydligen ska läget vara mycket bättre nu, och de påstår att det ska fixa sig, säger Bakircioglu till fotbollskanalen.se.

Det innebär att han – åtminstone tills vidare – väljer att stanna kvar hos La Liga-laget.

- Det här med konkurshotet ska man inte tolka som att hela klubben är på väg att rasa. De har pengar, säger de, och vid nästa löning ska de börja betala ut. Än så länge är jag Racing-spelare och det är vad jag måste fokusera på. Att sköta mig på träningarna och göra mig redo inför säsongen.

Ett annat faktum som lugnar 30-åringen är att Racing trots allt fått fotbollförbundets tillåtelse att inleda säsongen i La Primera.

- Om det varit total katastrof tror jag inte att det hade fungerat. Då hade vi blivit tvångsnedflyttade. Därför vill jag inte göra något förhastat, utan försöker förstå situationen i klubben ordentligt. Det är en månad kvar tills transferfönstret stänger och ingen jättebrådska att fatta några beslut ännu, säger Bakircioglu.

Däremot medger han att det inte lär bli någon stor satsning - till skillnad från i fjol - vilket gör att Santander oavsett väntas såss om överlevnad i la Liga.

- Det är klart; vi hade ju sådana som Marcus (Rosenberg) och Giovanni Dos Santos som nu ersätts med många yngre killar. Klubben kollar säkert lite här och där efter nyförvärv, men det lär inte finnas något jätteutrymme för stora köp. Det kan jag knappast tänka mig. Men så länge de redovisat att de klarar ekonomin får man lita på det.

Publicerad 2011-08-01 kl 16:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons