POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Kennedy om Racings spelarlöner: "Får prata med klubben snart"

Racing Santander har svårt att betala ut spelarlönerna.
Kennedy Bakircioglu är inte drabbad, men följer situationen noga.
– Det finns problem i klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Den svenske högeryttern har en stark debutsäsong i La Liga bakom sig, och när fotbollskanalen.se talade med honom förra helgen berättade han om framtidsplanerna. Ett år återstår på avtalet, 30-åringen trivs – men skulle gärna ta nästa karriärskliv om rätt möjlighet dyker upp.

- Gör man det bra här tror jag att man får många ögon på sig, och så har det varit för mig hela året. Så självklart tror jag att det finns en möjlighet. Men det är inte så att jag suttit ned och pratat med andra klubbar, sade Bakircioglu då.

Vid sidan av Racings sportsliga framgångar, man klarade kontraktet med två omgångar kvar av serien, lägger dock en genomusel ekonomi sordin på stämningen. Nye ägaren, indiern Ahsan Ali Syed, misstänks för grova ekobrott i Australien, och det har länge spekulerats i att Racings spelare inte får ut sina löner.

Kennedy Bakircioglu har själv inte, hittills som han uttrycker det, haft svårigheter med att få ut betalningen varje månad.

- Det är ett ganska känsligt ämne att prata om. Men det är klart att det säkert finns spelare som haft bekymmer. Jag vill inte diskutera enskilda personer, men ja, jag avvaktar och ser vad som händer kan man säga.

Bakircioglu hymlar dock inte med att det inom truppen och bland fansen finns en oro för soliditeten hos den nye presidentens företag. Frågan alla ställer sig är om Ali Syed kan backa upp löftena om en storsatsning med faktiska finansiella medel.

- Meningen är ju att han ska investera och betala spelare och så. Vad som händer där vet jag liksom inte. Så det är ingenting man ska dölja att Racing har ekonomiska problem, säger Bakircioglu.

Vad gör du om det fortsätter?
- Jag håller koll på vad som händer de närmaste månaderna. I nuläget vet jag inte hur allvarligt läget är, men så småningom får man kanske gå in och fråga klubben hur det ser ut. Blir det för stora problem får man ju ta ställning till hur man ska lösa dem, och vad jag ska göra, säger Bakircioglu.

Publicerad 2011-05-20 kl 08:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå