Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

KLART: Mourinho lämnar Real

Foto: Andres Kudacki/AP

Nu är det över, Jose.

På måndagskvällen meddelade Real Madrid att Jose Mourinho lämnar klubben efter säsongen.

Jose Mourinhos vara eller icke vara i Real Madrid har diskuterats flitigt den senaste tiden och de allra flesta har tippat att portugisen har gjort sitt i klubben, och att han sannolikt kommer att ta över Chelsea inför nästa säsong.

Ryktena och spekulationerna fick på måndagseftermiddagen förnyad fart då Real Madrid kallade till presskonferens senare på kvällen. Anledningen till presskonferensen gavs inte, men enligt spansk media var det Mourinhos framtid som skulle avhandlas.

När Florentino Perez klev ut på podiet i Santiago Bernabeus inre gick han rakt på sak. Real-presidenten meddelade i korta ordalag att man efter ett möte med Jose Mourinho kommit överens om att Real-tränaren skulle lämna sin post efter den här säsongen. Jose Mourinho har ett år kvar på sitt kontrakt men kommer enligt Perez inte att få någon ekonomisk kompensation från klubben.

- Efter tre år har vi enats om att detta var rätt tidpunkt att gå skilda vägar. Med Mourinho har vi tagit ett stort steg sportsligt och tävlingsmässigt och idag är Real Madrid där det ska vara. Den här nivån hade vi inte innan han kom, så hans tid här har varit positiv, sade Perez.

Perez sade också att man ännu inte hade någon form av preliminärt kontrakt med någon ny tränare, en kommentar till de rykten om att Carlo Ancelotti hade skrivit på ett preliminärt kontrakt om att ta över klubben.

Publicerad 2013-05-20 kl 20:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons