Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

KLART: Neymar till Barcelona

Foto: Scanpix

Sagan har fått ett slut, ett lyckligt sådant om man håller på Barcelona.

Brasilianske superstjärnan Neymar skriver på ett femårskontrakt med klubben.

Efter en lång tids spekulationer, rykten, halvsanningar och osanningar om Neymars framtid så har Santos anfallsstjärna till slut bestämt sig var hans fotbollsframtid ligger.

De kommande fem säsongerna är det hos Barcelona. Efter att Santos på lördagen bekräftat att man mottagit två bud som man accepterat så har stora delar av fotbollsvärlden med spänning väntat på om det skulle bli Barcelona eller Real Madrid för 21-åringen.

Och den fördel Barcelona har sett ut att ha tack vare ett förkontrakt man ska ha skrivit med Neymar visade sig stämma. Neymar kunde till slut inte hålla inne med sitt val utan gick själv ut på Instagram och Twitter med sitt beslut.

"Jag kunde inte vänta tills måndag. Mina vänner och min familj känenr redan til mitt beslut. På måndag skriver jag under ett kontrakt med Barcelona", meddelade han.

Kort därefter bekräftade Barcelona på sin hemsida att man kommit överens med ett femårskontrakt med anfallaren som trots sin unga ålder redan gjort 138 mål på 229 matcher för Santos.

Hur mycket Barcelona har betalat avslöjas inte och det cirkulerar lite olika siffror, men enligt Barcelonatidningen El Mundo Deportivo så får Santos 30-35 miljoner euro, ungefär 260-300 miljoner kronor då man inte äger Neymar helt själva, resten av transfersumman som sägs uppgå till totalt 54 miljoner euro, cirka 465 miljoner kronor, går till externa finansiärer som är delägare i rättigheterna till Neymar.

Barcelona tros presentera sitt nyförvärv den 3 eller 4 juni och Neymar ansluter till truppen för försäsongsträning efter Confederations Cup som spelas i Brasilien i juni.

Sin sista match med Santos gör Neymar på söndag och hur hårt han går in i närkamperna då, dagen innan kontraktsskrivningen med Barcelona, det återstår att se.

Publicerad 2013-05-26 kl 10:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons