POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Klart: Shejken trycker "Team Dubai" på Getafes tröjor

En stenrik shejk köper Getafe – och trycker ”Team Dubai” på klubbens tröjor.

Som tidigare rapporterat investerar shejk Butti bin Suhail al Maktoum drygt 800 miljoner kronor i La Liga-laget. Det kommer inte officiellt att byta namn – men däremot får Getafe från och med nu texten ”Team Dubai” över hela bröstet på spelarnas dräkter. Samma budskap ska spridas på stadion och alla souvenirer, och enligt spanska medier blir orden mer framträdande än det ursprungliga.

Fansen är av naturliga skäl förbannade – men Getafes lagkapten Manuel del Moral delade ut några lugnande ord när han talade på en presskonferens under långfredagen.

- Vi måste alla avvakta, det finns inget skäl till panik. Det här är ett exempel på hur klubben kan växa. Vi känner oss säkra på att det blir så för oss också, säger del Moral.

Shejken själv är också tillfreds med överenskommelsen.

- Vi är väldigt nöjda, inte minst med att ”Team Dubai” inkluderas i namnet. Vi tror att det kan stärka relationerna mellan Spanien och Förenade Arabemiraten, säger Butti.

Han står bakom sällskapet The Royal Emirates Group of Companies, ett konsortium gott för ett flertal miljarder kronor. Målet nu är att etablera Getafe som ett av spanska ligans sex bästa lag och det ”blir definitivt” en hel del värvningar, lovar Butti.

Publicerad 2011-04-22 kl 16:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå