POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Klart: Simeone förlänger med Atlético till 2020: "En historisk dag för klubben"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den omåttligt populäre tränaren Diego Simeone stannar i Atlético.
"Cholo" har förlängt sitt kontrakt till 2020.
- I livet måste du välja och jag väljer Atlético, säger Simeone på en presskonferens.

Diego Simeone har med sin passionerade och hårda ledarstil, blandat med stora framgångar, blivit oerhört populär bland fansen i Atlético Madrid. Därför var det till supportrarnas stora glädje när nyheten om att "Cholo" förlängt med klubben släpptes på tisdagen. Argentinaren har skrivit under ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2020.

Simeone kommer att få 6 miljoner euro i årlig lön och blir därmed bäst betald av alla i klubben - både spelare och ledare. Under sin presskonferens ville Simeone dock inte lägga allt fokus på sig själv utan hela tränarstaben.

- Detta är ett väldigt viktigt tillfälle för klubben och för tränarstaben. Det har kostat oss mycket att nå den stabilitet som vi nu har. Jag är har stort förtroende för den här hårt arbetande gruppen som vi har och att de kommer ge oss styrka att fortsätta växa, säger Simeone.

Enligt Sky Sports Guillem Balague ska Simeone haft ett lockande erbjudande från Manchester City men argentinaren valde att stanna i den spanska huvudstaden.

- I livet måste du välja och ta svåra beslut, jag väljer Atletico. Det är en klubb som fortsätter att växa och jag ser en stor entusiasm och vilja här. Vi vill att Atlético de Madrid fortsätter att växa och med det kommer större ansvar, engagemang, hårt arbete, nerver och rädsla. Allt det och allt beror på om bollen kommer in i nätet eller inte. Men vi lovar att jobba hårt, som alltid.

Klubbens president Enrique Cerezo uttalade sig även om kontraktsförnyelsen som en historisk dag för Atlético.

- Detta är en historisk dag för klubben. Simeone ger uttryck för klubbens värderingar mer än någon annan. Passion, ansträngning, hårt arbete, solidaritet, mod och hjärta. Han visade det under sina år som fotbollsspelare när han gav allt för att försvara Atléticos färger, säger Cerezo enligt Atléticos hemsida.

Simeone kom till Atlético 2011 och tog förra säsongen klubben till ett av sina bästa resultat någonsin, då både ligatiteln och en finalplats i Champions League bärgades.

Publicerad 2015-03-24 kl 13:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå