Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Klubben i ekonomiska problem: "Tvingas sova på en lastpall"

BARCELONA. På torsdag är det planerat att Racing Santander ska ta emot Real Sociedad Copa del Rey. Men mycket tyder på att Racing Santander-spelarna kommer vägra att spela matchen.

 

Tidigare i veckan begärde spelarna i Racing att styrelsen och presidenten Àngel “Harry” Lavin skulle avgå omedelbart, annars skulle de inte spela i den andra kvartsfinalmatchen mot Real Sociedad. Då ingen från styrelsen ännu avgått, ser det ut som matchen nu inte kommer bli av. Anledningen till spelarnas krav är att de inte har fått ut sina löner på flera månader, vilket ställt till det en för ett flertal spelare.

Värst är det för Oumar Diaby, som tillhör b-laget, men tränar regelbundet med a-laget. När fransmannen kom till Racing i somras lovades han en månadslön på 4 000 kronor samt att klubben skulle stå för hans boende och mat. Men sedan augusti har presidenten Àngel Lavin inte betalt för Oumars boende. Klubben är även skyldig målvakten hela fem månadslöner.  En situation som gjort att Oumar blivit utan boende, idag tvingas han sova på klubbens träningsanläggning La Albercia.
– Jag sover i ett rum på bara 10 kvadratmeter. Först sov jag på en soffa och sen på en lastpall på golvet. Det finns ingen garderob, men de har gett mig ett värmeelement för att klara den kalla vintern, säger Oumar till Marca.

Enligt Oumar är det ingen i klubben som bryr sig om hans situation och han ska ha försökt få till ett möte med presidenten, men Lavin har inte varit intresserad.
– De enda som har oroat sig för mig, förutom min flickvän, är tränarstaben och mina lagkamrater. Klubben har inte ringt mig eller brytt sig om min situation.  

Klubben har inte heller gett Oumar någon nyckel vilket gör att han måste gå igenom samma procedur varje dag för att komma till sin sovplats.
– För att komma in där jag sover så måste jag klättra över ett staket. För tillfället låter de mig sova här, men de har inte gett mig någon nyckel så jag kan inte komma och gå som jag vill.

Trots situationen ångrar han inte att han kom till Racing Santander i somras och menar att tränarna och truppen varit exemplariska.
– Jag har lärt mig en hel del då jag har bra tränare och jag vet att jag kommer få spela i framtiden. Men vid sidan av planen kan jag inte säga att det går lika bra.

Ingen annan av spelarna har hamnat i en lika tuff situation som Oumar, men ett flertal av a-lagsspelarna har tvingats låna pengar från släkt och vänner för att klara av månadshyran.

Även om AFE (Asociación de Futbolistas Españoles) har försöker tvinga Racing Santander-spelarna att spela matchen mot Real Sociedad på torsdagskvällen så står spelarna ännu fast vid sitt beslut.

AFE presidenten Luis Rubiales kommer under torsdagen att flyga till Santander för att möta truppen och förklara konsekvenserna om de väljer att inte spela matchen.  Förutom att de blir diskvalificerade från turneringen och inte får delta i nästa upplaga av Copa del Rey så kommer Racing även får böta mellan 26 000 till 53 000 kronor. Utöver det kan klubben välja att stämma spelarna på skadestånd

Racing Santander spelarna har ännu inte ändrat sig. Under onsdagen hade spelarna och tränarstaben ett möte på nästan två timmar där de diskuterade ifall de ska fullfölja planen att inte spela matchen mot Real Sociedad. De ska då åter ha kommit fram till att de inte tänker spela matchen, skriver spanska tidningen AS.
– Det är inget nytt, vi var tydliga i vårt uttalande. Ingenting har förändrat. Om det tillslut blir match ändå så kommer vi att göra vårt allra bästa. Detta är inte de bästa förutsättningarna, men spelarna kommer ge allt dem har, säger Racingtränaren Paco Fernández till Marca.

Enligt AS ska även flera av spelarna vara besvikna på AFE och mena att de inte har hållit sitt ord om utbetalningar till spelarna. Efter ett avtal med det spanska fotbollsförbundet för de pengar som Racing har genererat i tv-rättigheter genom Copa del Rey.

Från sitt håll är det spanska fotbollsförbundet bekymrade över konsekvenserna för tv-kontrakten när det gäller cupen om matchen inte spelas. Enligt AS ska förbundet under onsdagen varit i kontakt med Racing presidenten Lavin för att se om han kunde underlätta situationen genom att avgå.

Matchen är planerad att spelas 21:00 på onsdagskvällen på El Sardinero i Santander. Det första mötet vann Real Sociedad med 3-1. Vinnaren kommer få möta FC Barcelona i semifinalen efter att katalanerna besegrat Levante med totalt 9-2.

Den andra semifinalen spelas mellan Atlético Madrid och Real Madrid.  

Publicerad 2014-01-30 kl 13:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons