Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Klubblegendaren sågar Barcas målvakt: "Förstår inte varför han är i klubben"

Foto: scanpix

BARCELONA. Claudio Bravo har ännu inte släppt in ett enda mål i Barcelonatröjan men det är inget som imponerar på klubbens förra stormålvakt.
- Han inger inget förtroende, jag är förvånad över att Bravo ens är i Barcelona, säger Miguel Reina till Cuatro.

Efter sju spelade ligaomgångar har Claudio Bravo inte släppt in ett enda mål för Barcelona. Något som lett till att chilenaren slagit Pedro María Artolas rekord för klubben från 1978, då Artola höll nollan i de sex inledande matcherna av säsongen.

Torts en smått otrolig start i Barcelonamålet är dock inte alla imponerade av Bravos bedrifter.

- Det finns många målvakter som är bättre än Bravo. Jag är väldigt överraskad över att han är i Barcelona. En målvakt som bara står i sitt mål inger inget större förtroende, säger Miguel Reina till spanska Cuatro.

Miguel Reina som stod i Barcelonas mål mellan 1966-1973. Säger att han inte vill döma Bravo än men att han föredrog att se Victor Valdés i målet på Camp Nou.

- Jag tycker om Valdés och jag kan förstå hans beslut att inte fortsätta här. Det kommer ta åtta till tio år innan vi vet vem Bravo har varit för Barcelona, det går inte att döma en målvakt efter fem matcher, glöm det. Men jag tycker det finns flera målvakter som är bättre.

En av de målvakterna som han syftar på är sin son Pepe Reina som var nära en övergång till Barcelona under sommaren.

- Det var nära men du kan se att det är någon [i Barcelona] som inte gillar Pepe. Det är tråkigt, men det är så det är.

Miguel Reina höll rekordet för Barças längst period utan att släppa in ett mål tills det att Victor Valdés slog rekordet 2010 efter att ha hållit nollan i 876 minuter.

Ett rekord Reina fortfarande håller är klubbens rekord för längst hållna nolla i ligaspelet. Då han gick 824 minuter utan att släppa in ett mål under säsongen 1972-73. Ett rekord Bravo nu bara är 194 minuter ifrån att slå.

- Jag kommer vara glad för den som slår mitt rekord, vem det än är. Men jag vill upprepa igen att jag gillar Valdés mer än Bravo. I Spanien känns det som att folk är rädda för att säga vad de tycker, men jag har friheten att prata om jag vill, säger Reina till Cuatro.

Publicerad 2014-10-09 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons