Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Komplicerad skada stoppar Kennedy från Real-matchen: ”Inget att leka med”

Kennedy Bakircioglü blir inte kvitt en strulande hälsena. Nu tvingas han vila – och missar mötet med Real Madrid.
- Det är ingen lätt skada, säger han till fotbollskanalen.se.

Redan förra säsongen började besvären för Bakircioglü. Hälsenan smärtade och Racing Santander-spelaren kunde inte spela. Efter premiärmatchen i La Liga mot Valencia dök smärtan upp igen, vilket gjorde att han tvingades vila när laget mötte Atletico Madrid i helgen.

- Jag har överbelastat hälsenan väldigt mycket och det är ingen lätt skada. Man får vara ordentligt försiktig. Så jag har beslutat att ta det lugnt ett tag framöver och behandla den, tills det blir bra.

Har problemen aldrig riktigt försvunnit efter förra säsongen?
- Jo, det försvann – jag har inte haft minsta lilla känning. Men sen kommer det, mer och mer, och till slut kommer man till en punkt där man måste säga stopp. För att det inte ska bli värre och man blir borta en riktigt lång tid. Hälsenor är inget att leka med.

Nu kan Bakircioglü missa flera av de kommande matcherna för Racing. Svensken behandlas dagligen med ultraljud, utför olika övningar och stretchar den ömmande hälsenan. Någon exakt prognos för när han kan vara tillbaka finns inte.

- Man ska ta det dag för dag. De har inte sagt någon tid när jag kan börja träna eller när det blir bra igen. Det är sådant som de inte kan ge svar på det heller, utan de har sagt att jag ska ta det lugnt och prova mig fram hur det känns.

Kennedy säger själv att de kommande matcherna, till exempel mötet med Real Madrid på onsdag, är helt uteslutna. Om behandlingen fungerar väl hoppas han att kunna vara tillbaka mot Rayo Vallecano, om två veckor.

- Det är lite synd att man missar så bra matcher, som Atletico Madrid på bortaplan och nu på onsdag (Real Madrid). Det är tråkigt, men skador tillhör fotbollen. Vi får se om det kanske kan bli aktuellt med Rayo Vallecano om två veckor.

Publicerad 2011-09-19 kl 15:43
Annons
Annons
Annons