Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Kroos: "Inga skillnader mellan Bayern och Real"

Foto: Scanpix

Toni Kroos i Bayern - och sedan Real.

BARCELONA. Efter flytten från Bayern München har Toni Kroos blivit en av Real Madrids viktigaste spelare.
Nu hyllar han sin tränare.
– (Carlo) Ancelotti har litat på mig från början han var en av anledningarna till att jag gick till Real Madrid, säger tysken i en intervju med Uefa.

Toni Kroos lämnade i somras Bayern München för de spanska giganterna Real Madrid och med halva säsongen spelad kan tysken konstatera att flytten gått alldeles utmärkt.

– Det är inte många skillnader mellan Real Madrid och Bayern München vilket gjort att flytten inte var speciellt svår för mig. Det var inte så att jag flyttade från en lite klubb till en stor eller tvärtom. Jag flyttade från en stor klubb till en annan. Varje klubb har sin egen anda och det är annorlunda i det här landet, men det är ingen enorm skillnad mellan dessa två klubbar.

Kroos erkänner dock att de två lagen spelar olika typer av fotboll men menar att det inte har med klubbarna att göra.

– Spelstilen är annorlunda men det har inte med Real Madrid eller Bayern att göra utan med tränarna. Varje tränare har sin egen vision, vilket är normalt.

Under Carlo Ancelotti ha Kroos fått ta en mer central position på mitten där han spelar djupare ner i banan. En förändring tysken är nöjd med.

– Ancelotti har litat på mig från början i en position jag inte hade spelat speciellt mycket i förut. Men jag trivs med att spela där. Vi har en bra relation och kommunicerar en hel del innan varje match, vi pratar om hur jag ska ta mig an matchen i förhållande till motståndaren som vi möter. Ancelotti är en av orsakerna till att jag kom hit. Han sa till mig att Real Madrid skulle vara ännu starkare med mig, säger Toni Kroos till UEFA.

Publicerad 2015-02-18 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER