Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Kroos: "Trivs bra med min defensiva roll”

Foto: TT

Toni Kroos har sedan ankomsten till Real Madrid axlat en mer defensiv roll.
Tysken stör sig knappast över det.

-Jag trivs väldigt bra på den positionen, säger Kroos i en exklusiv intervju med Fifa.

När Toni Kroos anlände till Real Madrid inför säsongen såg många den unge tysken som en playmaker, men sedan ankomsten har 25-åringen mer blivit av en defensiv speluppläggare. Tysken menar dock att det viktigaste för honom är att man gör ett bra jobb för laget.

- I slutändan handlar det om att du gör bra ifrån dig i laget.  Vi brukar spela med tre centrala mittfältare och för stunden har jag en mer defensiv roll. Det har jag haft sedan början av säsongen och trivs väldigt mycket på den positionen. Självklart ställer tränaren vissa krav för att spela där, men de stämmer väl överens med min syn på hur man ska agera på den positionen. På det sättet är jag förtjust i hur saker och ting går och de senaste åren har jag klivit mer bakåt i banan, men det är helt okej för mig.

- Det är viktigt att vi har den rätta balansen i Madrid (Real), eftersom vi har många offensivt lagda spelare på planen.  För mig blir det därför sekundärt att gå framåt utan jag fokuserar istället på spelet i mitten och att ligga rätt i position, säger Toni Kroos till Fifa.

Publicerad 2015-03-03 kl 11:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons