Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

La Liga-anfallaren döms till fängelse

Foto: SCANPIX.

Las Palmas Sergio Araujo döms till fängelse.
Detta efter att anfallaren vägrat att genomföra en nykterhetskontroll.

Det var den 26 september i år som argentinaren Sergio Araujo stoppades av polis. Väl där vägrade 24-åringen att göra polisens nykterhetstest och för det har han nu dömts i domstol. Den spanska tidningen AS skriver att Araujo dömts till nio månaders fängelse och att han dessutom förbjuds att köra bil i två år.

Tidningen skriver att det dock är högst otroligt att Araujo behöver avtjäna någon tid i ett fysiskt fängelse. Enligt spanska lagar behöver en person som döms till under två år i fängelse inte sitta av någon tid.

Enligt AS är det andra gången anfallaren döms för en liknande incident, det första tillfället inträffade 2013 då han tillhörde Barcelonas reservlag.

Araujo själv förklarade situationen med att han befann sig i passagerarsätet men att hans medresenär känt sig illamående och därför stannat bilen. Las Palmas-spelaren hävdar att polisen därefter bett honom att flytta bilen, trots att han erkänt att han druckit alkohol. Till sist genomförde han ett nyketerhetstest, men vägrade göra ytterligare test då fler poliser kom till platsen.

Sergio Araujo har i år gjort två mål på tio matcher i ligaspelet. En av fullträffarna kom i mötet med Real Madrid. Förutom Las Palmas har han dessutom representerat Boca Juniors från vilka han varit utlånad till bland andra Barcelona B.

Publicerad 2016-11-08 kl 16:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER