Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

La Liga-spelaren har testats positivt för kokain

BARCELONA. Granadaspelaren Dani Benítez har testats positivt för kokain.
- Tyvärr är ingen i eller runt om Granada överraskade, säger Heath Chesters, presskontakt i Granada till Fotbollskanalen.

Under torsdagen kom den spanska tidningen AS med rapporter om att Granada spelaren Dani Benítez testat positivt för kokain efter matchen mot Real Betis i februari, en match där han blivit utvisad redan efter 15 minuter på planen.

Ännu har klubben inte fått det hela bekräftat av antidopingsbyrån men man behandlar situationen som om det var fakta. 

Dani Benítez som började sin professionella fotbollskarriär i Real Mallorca skrev 2009 på för Udinese och har sedan dess varit på lån från den italienska klubben i Granada.

Fotbollskanalen har pratat med Heath Chesters som är presskontakt i Granada CF om situationen och vad som kan förväntas hända framöver.

ANNONS

Vad för straff förväntar du dig att Dani Benítez kommer få av klubben?

- Det första steget, som har bekräftats, är att spelaren inte kommer delta i lagets träningar. När allting har studerats runt rapporterna från antidopingsbyrån, om de bevisas att Dani Benítez har tagit kokain, så kommer klubben att säga upp kontraktet med spelaren. Utöver det är det omöjligt i det här läget att säga hur spelaren kommer att straffas.

Har Udinese sagt någonting om situationen?

- Jag är ännu ovetande om några kommentarer från Udinese. Javier Rufete (communications director) sa till mig igår kväll att de hålls uppdaterade om situationen, men allt är fortfarande avvaktande de officiella rapporterna från antidopingsbyrån. Allt jag kan tänka mig är att så fort det är bevisat så kommer även Udinese att avsluta sitt kontrakt med Dani Benítez.

ANNONS

Finns det någon som helst tanke att Dani Benítez skulle kunna vara oskyldig?

- Tyvärr är ingen i eller runt om Granada överraskad över den här situationen. Han har varit känd för sin festande livsstil under sina fem år i klubben. Vad gäller huruvida han omedvetet kommit i kontakt med kokain, som skulle behöva bevisas av spelaren och juridiskt råd. Men det verkar inte finns några som helst indikationer på att så är fallet. Utan bekräftelse, så tror jag att Dani kan ha erkänt sitt användande av kokain till Granadas läkarteam. Men det har ännu inte blivit bekräftat.

Hur har klubben reagerat på nyheten?

- Som presidenten Quinque Pina i sin radio intervju igår och Pedro Segura på presskonferensen idag uttryckte så är de en stor besvikelse mot spelaren, tillsammans med ilska och frustration över att de fick höra det från media först, innan antidopingsbyråns bekräftelse.

ANNONS

Pina och sportchefen Juan Carlos Cordero kommer inte tolerera ett sådant beteende från en fotbollsspelare. De är båda före detta spelare och de vill ha största möjliga professionalism från sina spelare.

- På ett personligt plan är alla besvikna. De känner att spelaren har svikit och skadat bilden av klubben. Indikationen är dock att de kommer vara där för honom på en personlig nivå och spelaren kommer få hjälp att övervinna sina problem (rehab, terapi etc). Även om han inte längre kommer vara anställd av klubben.

Hur tror du att detta kommer påverka laget och spelarna? 

- Det kommer vara en chock för spelarna och tränarstaben. Det kommer både finnas personlig support för Dani som en vän och lagkamrat samt professionell hjälp efter det han har gjort.

Hur kommer det att påverka klubben?

- Jag tror att som de har visat hittills, så kommer klubben inte tolerera sådant oprofessionellt beteende. De kommer först och främst stå upp för vad som är i sportens bästa intresse men samtidigt vilja bevara sitt goda namn och rykte medan media kommer att sätta olika vinklar på det.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag tror att kubben kan fortsätta att hålla sitt huvud högt. Klubben är ju inte de som har gjort fel. Förseningen med den officiella beskedet har också hjälpt dem att belysa hur kaotiskt det är på organisationsnivå, i spansk fotboll, i synnerhet när det gäller förbindelser med de mindre klubbarna.

Publicerad 2014-03-28 kl 17:05

Streama alla matcher från LaLiga och Serie A

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto