Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Larsson lämnar Esbjerg: "IFK kan vara ett alternativ"

Daniel Larsson fortsätter inte i Esbjerg efter att hans låneperiod gått ut. Nu letar han en ny klubb, och medger att det skulle kunna bli IFK Göteborg.
- Det skulle kunna vara ett alternativ, säger Larsson till Fotbollskanalen.

Det har varit en ganska tung vår för Daniel Larsson som sedan i vintras varit utlånad från spanska Granada till Esbjerg i den danska ligan. Där han anfallaren bara gjort två mål på 17 matcher.

Hans låneavtal med Esbjerg gick ut efter den säsong som just har avslutats. Och nu bekräftar Daniel Larsson att han inte kommer att vara kvar i klubben.

- Nej, det blir jag inte. Det var inte direkt tanken från början heller. Det har varit en bra tid, absolut, men jag ville inte stanna en längre tid, säger han till Fotbollskanalen.

Varför inte det?
- Det är lite olika anledningar. Det är en fin klubb och sådär, men det ska funka bra för familjen och den delen också. Så vi får se vad det blir nu.

Daniel Larsson har två år kvar på kontraktet med Granada, dit han kom från Real Valladolid inför den just avslutade säsongen. Men svensken lär inte bli kvar i Granada, som han inte haft någon direkt kontakt med den senaste tiden.

- Vi pratar väl inte jättemycket just nu. Men båda är väl öppna för att hitta lösningar.

Är en lösning att du blir kvar eller är det uteslutet?
- Det är väl mindre troligt att jag blir kvar. Men som sagt, jag är fortfarande anställd så det är inte omöjligt, säger Larsson som nu vill komma till ett ställe där familjen kan trivas och han själv få spela regelbunden fotboll.

Är Sverige ett alternativ?
- Ja, där kan vi nog trivas. Så det skulle det kunna vara.

Och vi pratar allsvenskan, är IFK Göteborg ett alternativ då?
- Det vet jag inte om det är ett alternativ, men det skulle kunna vara ett alternativ från min sida, säger Larsson som inte varit i kontakt med IFK.

Innan Daniel Larsson lämnade Sverige för proffslivet spelade han för Malmö FF mellan 2009 och 2012. Inte heller med Malmö har Larsson pratat.

Publicerad 2015-06-11 kl 11:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons