Leo Messi räddade Barca från ny förlust med vacker frispark

La Liga

Barcelona var på väg mot den andra förlusten på bara några dagar. Då klev Leo Messi fram och satte dit en vacker frispark i krysset i den 90:e minuten.

I torsdags förlorade Barcelona den första av två åttondelsfinaler i Copa del Rey mot Athletic Bilbao. Under söndagskvällen såg katalanerna ut att vara på väg mot den andra raka förlusten när Villarreal tog emot Barca på hemmaplan. Leo Messi räddade dock 1-1 för gästerna.

Den första halvleken bjöd på bra fotbollsunderhållning och båda lagen skapade ett par riktigt vassa chanser. Ju längre halvleken gick tog Barca över matchen, men utan att göra mål. 0-0 stod sig in i pausvilan.

I den andra halvleken fick hemmalaget en riktig pangstart. Nicola Sansone drev upp och avslutade ur snäv vinkel. Skottet var perfekt placerat och smet in vid den bortre stolpen fram till 1-0.

I den 73:e minuten rånades Barcelona på en straff när Bruno sträckte ut handen och täckte ett skott. Kort därefter knorrade Leo Messi bollen i insidan av stolpen. Bara några minuter senare tog Bruno bollen med handen igen, vilket inte såg ut att vara avsiktligt den gången, men utan åtgärd från domaren. Situationen gjorde Barca-spelarna rasande och de protesterade vilt mot domaren.

Däremellan ropade även Villarreal på straff när Mascherano täckte bollen med handen, men inte heller de fick något gehör av domaren.

Kvitteringsjakten såg ut att bli fruktlös för Barcelona. Men i den 90:e minuten slog Leo Messi en mycket vacker frispark i krysset som gav 1-1. Frisparken gick i målvaktens hörn, men Asenjo fuskade lite och var chanslös på skottet.

Matchen slutade 1-1 och Barca är nu fem poäng bakom Real Madrid i La Liga-toppen. Real har en match tillgodo.