Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

LISTA: De hetaste Bosman-spelarna 2015

Foto: AP

Sami Khedira, världsmästare med utgående kontrakt

De är spelarna som klubbarna vill förlänga med för att inte tappa dem gratis nästa sommar. De är spelarna som är eftertraktade eftersom de inte kommer kosta något förutom lönesumman. De är de hetaste Bosman-spelarna till sommaren 2015.

10. Zakaria Bakkali
Den superkvicke anfallaren slog igenom med dunder och brak för något år sedan, men har haft svårt att leverera kontinuerligt sedan dess. Hans talang är dock odiskutabel och klubbarna står i kö för att värva honom gratis i sommar. Alla toppklubbar i i England jagar honom och även italienska Inter. Chelsea sägs ligga bäst till för tillfället.

9. Jevhen Konopljanka
Ukrainaren var ju ytterst nära att skriva på för Liverpool förra vintern. Nu när hans kontrakt går ut till sommaren kan han själv välja destination. Italienska klubbar som Roma, Juventus och Inter är alla heta när det gäller Bosman-spelare och alla har ryktats vara ute efter honom. Kanske är dock ryktet om Tottenham starkast för tillfället och de har sagts vara villiga att värva honom redan i januari.

8. Andre Ayew
Det är inte svårt att ana att Ayew är sugen på att prova att spela i en annan liga än Ligue 1. Napoli har länge ryktats vara ute efter ghananen, men det troliga är att Premier League lockar honom mer. Även om det sagts att klubbar som Liverpool och Everton är ute efter honom kan jag tänka mig att han hamnar i en mindre Premier League klubb som t ex West Ham, Swansea eller Hull.

7. Nigel De Jong
Milan har under hela hösten sagts vara nära en kontraktsförlängning med De Jong, men ännu verkar inget vara påskrivet. Van Gaal har sagts vilja ha honom till Manchester United och även PSG har dykt upp bland alla rykten.

6. Stephan Lichtsteiner
Ytterbacken för diskussioner med Juventus om en förlängning med klubben. Det är mycket troligt att schweizaren helst vill fortsätta sin fotbollskarriär i Juventus där han lyckats mycket bra, men om förhandlingarna strandar lär inte intressenter saknas. Sedan tidigare har PSG och Arsenal varit ute efter honom.

5. Klaas-Jan Huntelaar
Schalke ska ha erbjudit sin holländske anfallare ett nytt kontrakt för att inte tappa honom gratis nästa sommar. Han kanske inte är lika het som för ett par år sedan, men Huntelaar är en notorisk målskytt som både Arsenal och Liverpool visat intresse för.

4. Luiz Adriano
Är man skytteligaledare i Champions League har man definitivt ett visst intresse från flera större klubbar. Med tanke på den rådande situationen i Ukraina är det inte svårt att gissa att Luiz Adriano kommer vilja lämna Sjachtar nästa sommar. Nu senast rapporterade ukrainsk media om att Juventus var mycket intresserat att värva brassen nästa sommar. Även klubbar som t ex Arsenal och Liverpool skulle säkert må bra av en strikertyp som Luiz Adriano.

3. Dani Alves
Det sägs att han både är nära att förlänga med Barcelona och att han redan har kommit överens med Manchester United. Lägg då till alla rykten om att han kan vara på väg till Arsenal, Liverpool eller PSG så förstår man att Dani Alves framtid är en olöst rebus. Brassen är kanske på väg ner i karriären, men alternativ saknar han inte. Jag kan tänka mig att han till slut lämnar Barcelona.

2. Steven Gerrard
Gerrards kontrakt går ut med Liverpool till sommaren och Brendan Rodgers har uppmanat ägarna att förlänga med Liverpool-legenden. Om Gerrard är sugen på att prova på spel i en annan liga kommer han nog inte att förlänga, men om han beslutar sig för att avsluta karriären i England har jag svårt att tro att han vi kommer se honom i en annan tröja än Liverpools.

1. Sami Khedira
Verkade ju vara ytterst nära att lämna i Real Madrid redan i somras. Med tanke på den bristande speltid han fått under hösten och med tanke på alla rapporter om att han kommer att lämna klubben i januari eller till sommaren så är det lätt att gissa att han inte är en Real Madrid-spelare länge till.

Khedira har intresse från i stort sett alla storklubbar i Europa och t ex Milan drömmer om mittfältarens signatur. Känslan är dock att han hamnar i Premier League till slut. Landar han i Wengers famn? Eller kanske hos Mourinho och Chelsea?

Om ett par månader kanske vi har svaret.

Publicerad 2014-11-13 kl 10:51
Annons
Annons
Annons