Llorentes mål förstörde Barcelonas guldfest

Spanien

Joseba Llorente heter festförstöraren.
Med ett mål i 92:a minuten sköt han upp Barcelonas guldfirande minst en vecka.

Villarreal är inte Barcelonas favoritmotståndare. Det visade de gulklädda återigen. Denna gång i matchen som skulle säkra Barcas La Liga-titel på självaste Camp Nou. Serieledarna hade 3-1 med 13 minuter kvar att spela.

Då kom raset. Eric Abidal blev frilägesutvisad. Mati Fernandez slog in den påföljande straffen. Men Barcelona såg sedan ut att reda ut Villarreals anfallsstorm. Det lyckades bara till den 92:a minuten. Då kom målet som slog ner som en bomb på ett fullsatt Camp Nou. Joseba Llorente fick tid i straffområdet och dunkade in 3-3 via stolpen. Det blev knäpptyst.

Att dagens resultat skulle ge Real Madrid chansen att komma tillbaka är inte särskilt troligt. Barcelona leder La Liga med åtta poäng med tre omgångar kvar. De kan nu istället få fira på Mallorca på söndag.

Publicerad 2009-05-10 kl 21:13