Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN
48v

Luka Modric misstänkt för falskt vittnesmål - riskerar fängelse

Foto: TT.

Luka Modric misstänks för falskt vittnesmål.
Real Madrid-stjärnan riskerar nu fängelse, det skriver The Independent.

Just nu pågår rättegången mot Zdravko Mamic, tidigare president för den kroatiska klubben Dinamo Zagreb. Mamic är misstänkt för att förskingrat miljontals kronor från klubben i samband med spelarförsäljningar, och han anklagas också för att ha gömt undanhållit ytterligare flera miljoner i skatt.

En av övergångarna som Mamic uppges ha förskingrat pengar ifrån var då Tottenham köpte loss mittfältaren Luka Modric 2006 och Real Madrid-stjärnan har därför kallats in som nyckelvittne i rättegången, det skriver brittiska The Independent, som i sin tur hänvisar till Kroatiens statsåklagare.

Den omtvistade delen handlar om kontraktet mellan Dinamo och Modric som innebar att transferavgiften skulle delas lika mellan klubben och spelaren. Av summan som betalades ut till Modric gick dock större delen till Mamic, som då var president i klubben, då denne stöttat Modric finansiellt tidigare under karriären. Åklagaren hävdar dock att avtalet mellan klubben och Modric skrevs först efter att affären med Tottenham redan var genomförd – och att man sedan bakdaterade datumet för avtalet för att Mamic själv skulle tjäna en rejäl peng.

The Independent skriver att Modric i ett tidigare förhör erkänt upplägget, men att han vid förhöret för några dagar sedan tog tillbaka det.

- När jag pratade om det så syftade jag på ett personligt avtal mellan Mamic och mig, sa Modric då.

Nu skriver samma tidning att Modric alltså utreds för falskt vittnesmål och för det riskerar han fängelse. The Independent hänvisar till ett uttalande från åklagaren där man uppger att det ”är rimligt att anta” att Modric, trots att han varnades för att ett vittne måste berätta sanningen ”gav ett felaktigt vittnesmål”.

Publicerad 2017-06-19 kl 16:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER