Mål i massor när Sevilla befäste sin Europaplats

Spanien

Förre AIK-spelaren Celso Borges spelade 90 minuter för sitt Deportivo.
Trots det tog Sevilla en viktig seger med 4-3 i kampen om Europaplatserna.

Sevilla

Hemmalaget inledde starkast när Wigan-lånet Oriol Riera gjorde sitt första mål sedan augusti månad. Glädjen blev dock kortvarig i och med Vitolos kvittering bara fem minuter senare.

Andra halvlek skulle erbjuda mål i massor. Vitolo skulle göra sitt andra för dagen i den 52:e minuten innan förre PSG-spelaren Kevin Gameiro utökade Sevillas ledning via en straff i den 65:e minuten. Oriol Riera var sedermera på målhumör och bröt sin måltorka på bästa möjliga sätt, genom att göra sitt andra mål i matchen bara sju minuter senare.

2-3 stod sig till det återstod drygt tio minuter kvar, när hemmalagets Sidnei oturligt gjorde ett självmål. Lucas Pérez reducerade till 3-4 på stopptid, men målet kom alldeles för sent för att det skulle hota Sevilla. Bortalagets trepoängare gör att man befäster sin femteplacering som innebär Europaspel. För Deportivos del var det ett tungt poängtapp i kampen om att undvika nedflyttning.

Publicerad 2015-03-07 kl 19:57