Mål och utvisning för Ronaldo – som fick be om ursäkt

Spanien

Cristiano Ronaldo bad om ursäkt efter att ha blivit utvisad och dessutom struntat i att fira ett mål med sina lagkamrater i Real Madrids match mot Almeria.

Trots 4-2 mot Almeria och tre poäng bad Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo om ursäkt inför pressuppbådet som mötte honom efter lördagens match mot Almeria på Santiago Bernabeu.

Ronaldo som i första halvlek spelade fram Sergio Ramos i första halvlek hann med att be om ursäkt för två saker. I 81:e minuten slog han en straff som Almerias målvakt Diego Alves kunde rädda – men returen var Karim Benzema först framme på. Ronaldo deltog dock inte i firandet och varken gratulerade eller tackade Benzema.
- Jag var arg på mig själv. Jag missade en straff. Jag gillar inte att misslyckas. Men jag var nöjd med Karims mål, sade Ronaldo.

Portugisen fick dock tillfälle att fira ett mål – det första sedan vristskadan för två månader sedan. Men firandet gick lite överstyr.

Ronaldo drog på sig en varning, något som blev ödesdigert då han i slutminuterna gav igen efter en provokation från Almerias Juanma Ortiz och fick ett andra gult kort – och i och med det även ett rött.
- Jag reagerade instinktivt, jag vet att det var ett misstag men jag är mänsklig. Det är sådant som händer i fotbolls men jag får dra lärdom av det. Jag har bett mina lagkamrater om förlåtelse.

Det röda kortet innebär att Cristiano Ronaldo missar Real Madrids bortamatch mot Valencia i nästa vecka.

Publicerad 2009-12-06 kl 09:37