Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Malaga: "Hoppas att Barca vinner så att vi når Europa"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Copa del Rey finalen mellan Athletic Club och FC Barcelona kan bli avgörande för Málaga.
- Jag hoppas Barcelona vinner Copa del Rey så att vi kan spela i Europa, säger Juanmi under en presskonferens.

FC Barcelona och Athletic Club blev i veckan klara för final i Copa del Rey och nere i Málaga hoppas man nu på katalansk seger.

Vinst i den spanska cupen ger en plats i Europa League. Skulle det vinnande laget däremot redan ha kvalificerat sig till europaspel i ligan så skapas ytterligare en europaplats i La Liga. Därför hoppas man nu i Málaga på vinst för Barcelona så att även sjundeplatsen, där laget för tillfället befinner sig, ska öppna för europaspel.

- Det är två fantastiska lag men jag hoppas Barcelona vinner. För då tar även sjundeplatsen i ligan oss till Europa, säger Juanmi under en presskonferens inför lagets möte med Granada.

Förra helgen nådde Málaga 41 poäng i La Liga vilket betyder att klubben säkrat sitt delmål, att stanna kvar i den spanska högsta divisionen. Men man tänker inte slå av på takterna i helgens match mot Granada för det.

- Vi kommer att gå ut för att vinna från första stund. Med vårt mål nått [att stanna i La Liga] kommer vi nu spela de tretton kommande matcherna med den största möjliga entusiasm och vilja så att vi i slutet av säsongen är så högt upp i tabellen som möjligt.

I början av november bröt Juanmi armen, men efter comebacken har anfallaren imponerat stort i Málagatröjan. Något som lätt till att han fångat uppmärksamheten från Vicente del Bosque som i veckan uttryckt att Málaga-anfallaren "är ett alternativ" för landslaget.

- Jag är i min bästa form men jag måste fortsätta att hålla fokus på laget. Fortsätter allt att gå bra kanske jag får möjligheten med landslaget. Det är en stor stolthet för en spelare när förbundskaptenen pratar om dig och förhoppningsvis kommer min chans med Spanien snart, säger Juanmi. 

Publicerad 2015-03-06 kl 19:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons