Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Malaga slår tillbaka: "Inte på väg mot konkurs"

Malaga ryktas vara på väg mot konkurs – men det förnekar klubben bestämt.
Den finansiella oron har helt andra förklaringar, skriver klubben i ett pressmeddelande.

På torsdagen tränade det spanska laget som vanligt, trots medierapporter om att de qatariska ägarna stryper det ekonomiska inflödet till föreningen. Kort därpå gick Malaga ut med en kort kommuniké som gick ut på att man ”inlett en omstrukturering av organisationen för att stå rustade när Fifas nya Fair Play-regler införs”.

Enligt La Liga-lagets hemsida betyder det långtifrån att alla investeringar uteblir, men däremot ska klubben i högre grad bli självförsörjande vilket ” kommer att stärka Malaga i det långa loppet”, enligt pressmeddelandet.

På kort sikt lär beskedet innebära att en hel del spelare säljs. Först ut blir av allt att döma Santi Cazorla som ska ha fått tillåtelse att resa till London för att göra klart med Arsenal. Dessutom förmodas tränaren Manuel Pellegrini och sportchefen Antonio Fernandez vara på väg att lämna sina poster.

Lagkapten Weligton vill inte göra något förhastat utan säger till ESPN att signalerna som skickats internt är att Malaga kan reda ut situationen, men att några spelarförsäljningar kan bli aktuella som ett led i saneringen.

Publicerad 2012-08-02 kl 23:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons