Mallorca tillbaka i La Liga - vände underläge i returen mot Deportivo La Coruna

La Segunda

Mallorca är tillbaka i La Liga.
Klubben säkrade sin andra raka uppflyttning efter en 3-0-seger i returen mot Deportivo La Coruna.

Mallorca förlorade första mötet i play off-finalen mot Deportivo La Coruna med 2-0, men skulle vända dubbelmötet på hemmaplan. Man tog sig in i dubbelmötet i första halvleken när Ante Budimir väggspelade med en lagkamrat och curlade in ett avslut precis innanför straffområdeslinjen.

I andra halvlek tog man sig upp jämsides med motståndarna när man fick en frispark från 25 meter. Då steg Salva Sevilla fram och lyfte bollen över muren och in i mål precis intill ena stolpen.

Tio minuter från slutet skulle man också göra 3-0, som skulle betyda seger över dubbelmötet. I en kontring valde Abdón Prats att avlossa ett skott en bit utifrån, vilket skulle visa sig vara klok. Skottet blev en projektil som borrade sig in i burgaveln och gav Mallorca målet de behövde för segern.

3-0-segern på hemmaplan innebar 3-2 totalt och Mallorca har tagit sig tillbaka till La Liga. Förra året vann Mallorca sin grupp i Segunda Division B och tog steget direkt tillbaka till Segunda Division efter nedflyttningen 2017. Uppflyttningen innebär att Mallorca är tillbaka i högstadivisionen för första gången sedan säsongen 2012/2013.

Publicerad 2019-06-23 kl 23:05