Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Mandzukic attack på Guardiola: "Skulle inte ens ta en kaffe med honom"

Foto: AP

Mario Mandzukic

BARCELONA. Brist på respekt från Pep Guardiola fick Mario Mandzukic att lämna Bayern München.
- Guardiola visade ingen respekt för mig, allt i Bayern var två gånger bättre när Jupp Heynckes var där, säger Mandzukic i en intervju med Sportske Novosti.

Mario Mandzukic var en nyckelspelarna i Jupp Heynckes Bayern München som van trippeln 2012-13 men efter att Guardiola tog över fick kroaten allt mindre speltid. I en intervju med Sportske Novosti pratar nu Atléticospelaren ut om sina problem med sin förra tränare.

-  Guardiola gjorde mig besviken. Han behandlade inte mig med respekt. Han lät mig inte vinna skytteligan i Bundesliga. Allt var två gånger bättre under Jupp Heynckes, och det är inte bara min åsikt.

Den nuvarande Atléticospelaren uttrycker i intervjun att han gjorde sitt yttersta för att anpassa sig under Guardiola men insåg att det inte fanns någon framtid för honom i Bayern.

-  Jag förtjänade inte att bli behandlad på det viset efter allt jag gav för Bayern under två säsonger. Jag kände att saker skulle förändrades så fort som han kom in. Men jag försökte anpassa mig fast om något ska fungera behöver båda sidorna göra sitt. Då jag förstod att det inte fanns någon framtid för mig i Bayern så valde jag att lämna.

Trots att Mandzukic var lagets bästa målskytt med 26 mål valde Guardiola att inte spela honom i den tyska cup finalen, något som kroaten menar var respektlöst.

-  Guardiola valde att inte låta mig spela i DFB Pokal finalen och han ville inte att jag skulle vinna skytteligan så han lät mig inte spela i slutet av säsongen. Det är inte speciellt viktigt för mig men det visar hur respektlös han var mot mig. Jag skulle haft mycket större respekt för honom om han bara hade sagt till mig att jag inte passade in i hans filosofi.

Så dålig blev relationen att Mandzukic idag inte ens skulle kunna tänka sig att ta en kaffe med katalanen.

- Skulle jag kunna ta en kaffe med Guardiola? Nej det är något som inte kommer hända. När jag känner en negativ energi komma från en person så försöker jag undvika dem säger Mandzukic till Sportske Novosti.

Publicerad 2014-10-29 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons